Індійська коржик
(покроковий рецепт з фото)
В індійській кухні НААН (так називають традиційні коржі) займають почесне місце. За зовнішнім виглядом вони нагадують лаваш, тільки готуються з особливим секретом протягом десятків років.
Під час приготування справжньої індійської коржі є одна маленька хитрість. Тільки завдяки цьому секрету коржик вийде справжньою (як на традиційній кухні). Щоб приготувати індійську корж обов'язково знадобиться кухонна плита і найпростіші інгредієнти.
Подивіться, як приготувати індійські коржики і спробуйте це просте блюдо.
- Цільнозерновий пшеничне борошно - 1 Склянка
- Вода - 1-2 склянок
- Вершкове масло - За смаком
1. Індійську корж ще називають "чапати", а готується вона всього з трьох інгредієнтів: борошна, води і вершкового масла. Сіль додається за смаком.
2. Висипаємо борошно в ємність, в якій будемо замішувати тісто. Поступово вливаємо воду і замішуємо круте тісто. Точної кількості води немає, оскільки тісто візьме стільки, скільки потрібно води. Я додаю чайну ложку топленого вершкового масла.
3. Додайте щіпку солі і замішують тісто, підливаючи воду.
4. Коли тісто перестане братися до рук - воно готове.
5. Отщіпніте невелику частину (розміром з кульку для пінг-понгу) і розкачайте це куля качалкою.
6. Товщина коржі не повинна перевищувати 2 мм.
7. Потім відправляємо смажитися нашу корж прямо на сковороді без масла.
8. Перевертаємо на інший бік і також смажимо до рум'яного кольору.
9. Потім найцікавіше (я завжди покликом дочка і показую такий нехитрий кулінарний фокус): викладаємо щипцями корж на плиту і підпалюємо вогонь. Коржик почне міхур і роздуватися як подушка. Як тільки вона роздується - викладаємо її на тарілку і проколюємо.
10. Кладемо шматочок вершкового масла - і коржик готова! Поки смажиться одна, можна розкачати і підготувати другу. А після обсмажування складати одну на одну, так коржі просочаться маслом.