Індійська солодкість «Dzhalebi»
(покроковий рецепт з фото)
Ви маєте можливість зануритися в східну індійську культуру і спробувати хитромудрі спіралі "джалебі" . Ці улюблені індусами солодощі високо оцінені численними туристами Індії.
Джалебі - це улюблена індусами солодкість, яка тепер може стати вашим фірязикам блюдом. Закручені в спіраль борошняні смужки з манної крупи і кефіру, просочені солодким соусом, безсумнівно, сподобаються вашим дітям і на довгі роки стануть улюбленим десертом сім'ї. Блюдо готується швидко і просто, його приготування зможе осилити будь-яка господиня. Спробуйте, вам обов'язково сподобається.
- Борошно - 1, 5 склянки (пшеничне)
- Крупа манна - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Йогурт або кефір - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 склянки (в тісто - 1 склянка; для сиропу - 1 склянка)
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Цукор коричневий універсальний - 1, 5 склянки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка (свіжовичавлений)
1. Приготування індійської солодощі почніть з тіста. У глибокий посуд насипте борошно, манну крупу, влийте йогурт і теплу воду. Йогурт можна замінити кефіром. Всі інгредієнти перемішайте і перенесіть в тепле місце на 2 годину. Накрийте тісто тканиною.
2. Приступите до приготування сиропу. Для цього в каструльку налийте воду і додайте лимонний сік, насипте цукор.
3. Поставте сироп на плиту. Доведіть його до кипіння, варите 5 хвилин, необхідно безперервно помішувати. Відставте сироп і охолодіть його до кімнатної температури.
4. Принесіть тісто, приступите безпосередньо до приготування індійської солодощі. Налийте в сковороду олію. Наливайте його з розрахунку, що спіралі при приготуванні плаватимуть. Малювати спіралі по сковороді краще кондитерським мішком. Допускається використовувати поліетиленовий пакет, у якого вилучено один з кутів.
5. Обсмажуйте солодкість з двох сторін до отримання красивою золотистої скоринки.
6. Шумівкою покладіть десерт на серветку, щоб прибрати залишки жиру.
7. Занурте кожну спіраль в сироп. Блюдо готово. Тепер і ви знаєте, як приготувати індійську солодкість "джалебі" далеко за межами Індії.