Dzhalebi
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати щось екзотичне? Приготуйте східну індійську солодкість з дивовижною назвою "джалебі" . Готується на основі вівсянки, манки і борошна. Виходить дуже повітряним і солодким!
Дивіться, як приготувати "джалебі" в домашніх умовах. Готувати слід почати ще з вечора, адже знадобиться заздалегідь замочити вівсянку в воді, щоб вранці продовжити процес приготування. Готові солодощі умочують в шафрановий сироп, набуваючи красиву глянсову поверхню. Хай щастить!
- Манна крупа - 0, 5 склянки
- Борошно - 0, 5 склянки
- Вівсянка - 1/2 штуки (упаковки (близько 200 грам))
- Сіль - 1 щіпка
- Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
- Шафран - 1 щіпка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукор коричневий - 3 Ст. Ложки
Половину пачки вівсянки змішайте з 1, 5 літрами води. Ми залишаємо масу на ніч, а вранці проціджуємо через сито. Паралельно перемішуємо манку з борошном, рослинним маслом і сіллю. Додаємо масу, отриману з вівсянки з водою, збиваємо.
Prigotovim shafranovиy сироп. Шафран залийте гарячою водою, дайте настоятися якийсь час. Процідіть через сито і додайте лимонний сік і коричневий цукор. Перемішайте.
Вам знадобиться кондитерський шприц або аналогічний пристрій. Можна прорізати маленьку дірочку в целофановому пакеті.
Набираємо в шприц тісто і спіралькою видавлюємо на розігріту сковороду з маслом.
Обсмажуємо до золотистого з обох сторін.
Перекладаємо джалебі на паперовий рушник, щоб стік жир. Вмочуємо солодощі в шафрановий сироп і подаємо до столу. Смачного!