Індійська солодкість «Рава Ладу»
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт для новачків в кулінарії, адже процес приготування цих ласощів дуже простий, використовувати будемо всього кілька інгредієнтів. Дуже смачна і незвичайна солодкість, варто спробувати!
Цю солодкість в Індії готують до свята Дівалі, який святкується восени. Його можна прирівняти до нашого Нового року. У це свято прийнято пригощати всіх смачними традиційними солодощами, і Рава Ладу - одна з них. Я розповім вам, як приготувати Рава Ладу на своїй кухні, і ви переконаєтеся, що цей процес дуже простий. Якщо ви спробуєте цю вкусняшки (не знаючи, з чого вона приготовлена), ви нізащо не вгадаєте головний інгредієнт - манку. Дуже смачно!
- Манька - 100 грам
- Кокосова олія - 1 Ст. Ложка
- Згущене молоко - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Кокосова стружка - 1 Ст. Ложка
- Кешью - 6-8 штук
- Ізюм - 1 Ст. Ложка (можна змішати з порубаними дрібно цукатами)
Інгредієнти для приготування солодощі. Замість кокосового масла можна використовувати топлене масло. А згущене молоко можна замінити на звичайне молоко (5-6 столових ложок) і цукор (півсклянки). Але з молоком готувати доведеться довше.
На середньому вогні розтопити масло.
Горіхи кешью порубати ножем. Сильно не подрібнюйте!
У нагріту олію відправляємо манку і горіхи. Розмішуємо.
І обсмажуємо хвилин 8-10 до легкого пісочно-кремового кольору. За кухні піде смачний горіховий аромат
Додамо кокосову стружку, перемішаємо і обсмажуємо хвилини 2. Весь час помішувати!
Додамо родзинки і цукати, обсмажуємо ще хвилинку.
І додаємо згущенку, перемішуємо і готуємо ще хвилину-півтори. Якщо використовуєте звичайне молоко і цукор, спочатку додайте цукор, перемішайте, а потім частинами додавайте звичайне молоко, весь час помішуючи до повного вбирання рідини.
Перекладаємо масу зі сковороди в миску.
Змащуємо руки маслом і формуємо невеликі кульки. У кожен кульку можна увіткнути додатково горішок або шматочок цукатів. У мене вийшло 12 кульок.
Коли солодкість охолоне, вона злегка затвердіє. Приємного чаювання!