Долма узбецька
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам варіант рецепт приготування долми узбецької. Вважається, що долма - кавказьке блюдо, однак і інших народів є страви схожі, сьогодні ми познайомимося з узбецьким варіантом.
Щоб приготувати долму узбецьку в домашніх умовах, потрібно приділити увагу підготовці виноградного листя, які бути оброблені холодною водою, а також необхідно приготувати начинку з овочів, м'яса, зелені і спецій. Курага повинна стати тим самим інгредієнтом, який додасть страві неповторний присмак.
- Фарш - 400 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Чорнослив - 2 Ст. Ложки
- Виноградне листя - 300 грам
- Мал - 100 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Додаємо в м'ясо пропущений через м'ясорубку цибулю, перемішуємо. Тим часом залишаємо курагу в воді, щоб вона набрала вологи.
У фарш додаємо зварений рис, подрібнену зелень, солі і спеції.
Обшпарюємо листя водою, відрізаємо хвостики. Загортаємо фарш в листя.
Долму викладаємо в каструлі. Додаємо розбухлу курагу і Придавлюємо все вантажем. Доливаємо гарячої води і варимо 30 хвилин.