Рецепт Долма узбецька фото

Долма узбецька
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Фарш , Виноградне листя
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вам варіант рецепт приготування долми узбецької. Вважається, що долма - кавказьке блюдо, однак і інших народів є страви схожі, сьогодні ми познайомимося з узбецьким варіантом.

Опис приготування:

Щоб приготувати долму узбецьку в домашніх умовах, потрібно приділити увагу підготовці виноградного листя, які бути оброблені холодною водою, а також необхідно приготувати начинку з овочів, м'яса, зелені і спецій. Курага повинна стати тим самим інгредієнтом, який додасть страві неповторний присмак.

  • Фарш - 400 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Чорнослив - 2 Ст. Ложки
  • Виноградне листя - 300 грам
  • Мал - 100 грам
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
долма узбецька - фото крок 1
Додаємо в м'ясо пропущений через м'ясорубку цибулю, перемішуємо. Тим часом залишаємо курагу в воді, щоб вона набрала вологи.
долма узбецька - фото крок 2
У фарш додаємо зварений рис, подрібнену зелень, солі і спеції.
долма узбецька - фото крок 3
Обшпарюємо листя водою, відрізаємо хвостики. Загортаємо фарш в листя.
долма узбецька - фото крок 4
Долму викладаємо в каструлі. Додаємо розбухлу курагу і Придавлюємо все вантажем. Доливаємо гарячої води і варимо 30 хвилин.

Схожі рецепти