Рецепт Справжня узбецька самса фото

Справжня узбецька самса
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , М'ясо
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Самса дуже схожа на звичні нам пиріжки. Але, як і багато інших страви азіатської кухні, має своєрідний смак і незвичайну пікантність.

Опис приготування:

Традиційні узбецькі пиріжки. Для начинки обсмажте на сковороді м'ясо з цибулею і спеціями. Замісити тісто з борошна, води і солі. Розкачайте його в коржі, покладіть на них начинку, кінець кліпу. Змастіть кожен пиріжок яєчним жовтком, посипте кунжутом. Викладіть самсу на деко, випікайте в духовці до готовності. На стіл подавайте в гарячому вигляді. Смачного!

  • М'ясо - 650 грам
  • Борошно - 1 кілограм
  • Вода - 2 склянки
  • Цибуля - 4 штуки
  • Жовток - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Кунжут - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком
справжня узбецька самса - фото крок 1
Порізані м'ясо і цибулю викладіть на сковороду з рослинним маслом.
справжня узбецька самса - фото крок 2
Перемішайте, приправити сіллю, поперчіть і смажте до готовності. Остудіть до кімнатної температури.
справжня узбецька самса - фото крок 3
Змішайте борошно, воду і щіпку солі, замісіть тісто.
справжня узбецька самса - фото крок 4
Розділіть його на частини і розкачайте в коржі. На кожен коржик покладіть частину начинки і по невеликому шматочку вершкового масла.
справжня узбецька самса - фото крок 5
Зберіть краю тесту до центру з трьох сторін, добре защіпніте. Змастіть кожен пиріжок яєчним жовтком, посипте кунжутом. Викладіть самсу на деко і випікайте в духовці протягом 20 хвилин при 200 градусах. Як варіант: можна самсу посмажити на сковороді. На стіл подавайте в гарячому вигляді.

Схожі рецепти