Справжня узбецька самса
(покроковий рецепт з фото)
Самса дуже схожа на звичні нам пиріжки. Але, як і багато інших страви азіатської кухні, має своєрідний смак і незвичайну пікантність.
Традиційні узбецькі пиріжки. Для начинки обсмажте на сковороді м'ясо з цибулею і спеціями. Замісити тісто з борошна, води і солі. Розкачайте його в коржі, покладіть на них начинку, кінець кліпу. Змастіть кожен пиріжок яєчним жовтком, посипте кунжутом. Викладіть самсу на деко, випікайте в духовці до готовності. На стіл подавайте в гарячому вигляді. Смачного!
- М'ясо - 650 грам
- Борошно - 1 кілограм
- Вода - 2 склянки
- Цибуля - 4 штуки
- Жовток - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Кунжут - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
Порізані м'ясо і цибулю викладіть на сковороду з рослинним маслом.
Перемішайте, приправити сіллю, поперчіть і смажте до готовності. Остудіть до кімнатної температури.
Змішайте борошно, воду і щіпку солі, замісіть тісто.
Розділіть його на частини і розкачайте в коржі. На кожен коржик покладіть частину начинки і по невеликому шматочку вершкового масла.
Зберіть краю тесту до центру з трьох сторін, добре защіпніте. Змастіть кожен пиріжок яєчним жовтком, посипте кунжутом. Викладіть самсу на деко і випікайте в духовці протягом 20 хвилин при 200 градусах. Як варіант: можна самсу посмажити на сковороді. На стіл подавайте в гарячому вигляді.