Самса узбецька листкова з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Розповім про один смачний рецепт, як приготувати самсу узбецьку листкову з м'ясом. Вона трохи відрізняється від традиційної, але виходить не менш смачною і ситної. В її основі - пельменное тісто.
Пошуки нових смачних рецептів випічки завели мене в простори інтернету, де мені пощастило знайти такий рецепт самси, яким і ділюся. Він відрізняється від багатьох інших НЕ начинкою, а саме самим тестом. Для узбецької самси беру звичайне пельменное тісто і перетворюю його в листкове, а потім вже начиняю його м'ясом і випікаю в духовці.
- Пельменне тісто - 300 грам
- Свинина - 250 грам
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - За смаком
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1. М'ясо мою, потім витираю його рушником і нарізаю маленькими квадратиками. До м'яса додаю дрібно порізану цибулю, сіль і мелений перець.
2. М'ясну начинку ретельно перемішую і відставляю в сторону.
3. Тісто для пельменів розкочують тонко, потім змащую його вершковим маслом і загортаю в рулетик.
4. Рулет нарізаю шматочками, потім кожен з них розкочують в невелике коло з тонкими краями.
5. По центру кладу столову ложку м'ясної начинки.
6. Повертаю тісто для самси з кожного боку, в результаті виходить трикутник.
7. У миску вбиваю яйце і розмішую. Самсу викладаю на дошку швом вниз і змащую кожну яйцем.
8. Розігріваю духовку і перекладаю самсу на деко з пекарської папером, посипаю трохи кунжутом для прикраси.
9. Випікаю в розігрітому до 200 градусів духовці півгодини, може трохи більше.