Самса справжня узбецька
(покроковий рецепт з фото)
Дуже вже в моїй родині люблять варіації на тему "пиріжків" . Майже у кожного народу є своя подібна випічка. Змінюються начинки, види тесту і назви, але суть залишається однією і тією ж. Дуже рекомендую!
Наприклад, сьогодні я підготувала для вас рецепт, в якому детально розповім, як приготувати самсу справжню узбецьку. Ситна і соковита випічка передбачає м'ясну начинку з овочами, причому набір останніх можна змінювати на свій розсуд. А тісто потрібно пельменное, але воно в підсумку вийде хрустким і листковим.
- Фарш - 500 грам
- Тісто пельменное - 1 кілограм
- Маргарин - 250 грам
- Рослинна олія - 50 грам
- Ріпчаста цибуля - 5 штук
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Зіра - За смаком
- Яєчний жовток - 1 штука
Почистіть і наріжте кубиками цибулю. Змішайте його з фаршем, сіллю і перцем.
Також додайте зіру. Добре перемішайте начинку.
Тісто розкачати в дуже тонкий круглий пласт.
На сковороді розтопіть маргарин з соняшниковою олією. Остудіть суміш.
Змастіть маслом тісто, а потім скачайте його в рулет.
Поверніть цей рулет. Надішліть його в холодильник на 1 час.
Потім наріжте тісто циліндрами. Кожен розкачати в корж.
Коржі розтягніть руками. На кожну покладіть начинку.
З'єднайте краю гуртка в центрі, як на фото.
Деко застеліть папером. Покладіть на неї самсу швом вниз. Змастіть її збитим жовтком.
Запікайте узбецьку самсу в розігрітій до 200 градусів духовці при 30-40 хвилин. Смачного!