Рецепт Пахлава узбецька фото

Пахлава узбецька
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Десерти, Пехлеві

Я давно хотів сам спробувати приготувати пахлаву і ось наткнувся на рецепт приготування пахлави узбецької. Мені сподобалося, так що вирішив з вам поділитися.

Це спрощений рецепт приготування пахлави узбецької без цукрового сиропу і медової підливи. На відміну від класичного варіанти, тут пахлава виходить тришарової і робиться з дріжджового тіста.

  • Борошно - 4 склянки
  • Крем - 300 грам
  • Яйця - 5 штук
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Ізюм - 150 грам
  • Волоський горіх - 300 грам
  • Сіль - За смаком
  • Сода - 1/3 чайних ложки
  • Ваніль - 1/5 чайних ложки
  • Цукор - 2 склянки
пахлава узбецька - фото крок 1
У миску зсипають борошно, додаємо масло і перетираємо. Робимо поглиблення в центрі, туди розбиваємо яйця, висипаємо соду, додаємо сметани і дрібку солі. Місимо тісто до однорідності. Тісто має вийти м'яким і пружним одночасно. Накриваємо рушником, залишаємо на 40 хвилин відпочивати.
пахлава узбецька - фото крок 2
Я поділяю тісто 3 частини, розгортаємо на три квадрата качалкою.
пахлава узбецька - фото крок 3
Білки від яєць збиваємо до піни, переливаємо в миску, туди ж додаємо ізюм, цукровий пісок, ваніль, подрібнені горіхи.
пахлава узбецька - фото крок 4
У нас виходить три шари тіста і два шари начинки. Викладаємо перший шар тіста на деко, змащений маслом і ділимо начинку на 2 частини, одну з яких намазуємо на перший шар тіста. Те ж саме робимо з другим шаром тіста. Третій шар тіста укладаємо зверху.
пахлава узбецька - фото крок 5
Далі розрізаємо все на ромбики і укладаємо в духовку при 190 градусах і запікаємо до 90 хвилин. Пахлаву можна вважати готовою, коли поверхня придбає золотистий відтінок.
пахлава узбецька - фото крок 6
Подаємо страву до столу.

Схожі рецепти