Пахлава узбецька
(покроковий рецепт з фото)
Я давно хотів сам спробувати приготувати пахлаву і ось наткнувся на рецепт приготування пахлави узбецької. Мені сподобалося, так що вирішив з вам поділитися.
Це спрощений рецепт приготування пахлави узбецької без цукрового сиропу і медової підливи. На відміну від класичного варіанти, тут пахлава виходить тришарової і робиться з дріжджового тіста.
- Борошно - 4 склянки
- Крем - 300 грам
- Яйця - 5 штук
- Вершкове масло - 200 грам
- Ізюм - 150 грам
- Волоський горіх - 300 грам
- Сіль - За смаком
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Ваніль - 1/5 чайних ложки
- Цукор - 2 склянки
У миску зсипають борошно, додаємо масло і перетираємо. Робимо поглиблення в центрі, туди розбиваємо яйця, висипаємо соду, додаємо сметани і дрібку солі. Місимо тісто до однорідності. Тісто має вийти м'яким і пружним одночасно. Накриваємо рушником, залишаємо на 40 хвилин відпочивати.
Я поділяю тісто 3 частини, розгортаємо на три квадрата качалкою.
Білки від яєць збиваємо до піни, переливаємо в миску, туди ж додаємо ізюм, цукровий пісок, ваніль, подрібнені горіхи.
У нас виходить три шари тіста і два шари начинки. Викладаємо перший шар тіста на деко, змащений маслом і ділимо начинку на 2 частини, одну з яких намазуємо на перший шар тіста. Те ж саме робимо з другим шаром тіста. Третій шар тіста укладаємо зверху.
Далі розрізаємо все на ромбики і укладаємо в духовку при 190 градусах і запікаємо до 90 хвилин. Пахлаву можна вважати готовою, коли поверхня придбає золотистий відтінок.
Подаємо страву до столу.