Рецепт Узбецька коржик фото

Узбецька коржик
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Випічку духмяний і смачний, ніж узбецька коржик я ще не пробувала. Податливе і пластичне тісто, ніжне і м'яке, таке повітряне, з ним приємно возиться. А який результат? ! Коржі просто танули в роті, випускаючи вабить аромат свіжоспеченого здоби.

Опис приготування:

Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати узбецькі коржики, щоб вони порадували вас і ваших близьких. Чи не відступайте від рецепта, витримуйте час для підйому тесту і вистоювання, тоді все вийде! Я навіть не знаю, що мені більше сподобалося, піч ці дивовижні коржі або їсти їх зі стаканчиком молока? Спробуйте, і не забудьте поділитися враженнями! хай щастить!

  • Свіжі дріжджі - 25 грам
  • Smalec - 50 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Олія соняшникова - 50 мілілітрів
  • Молоко - 240 мілілітрів
  • Цукор - 1, 5 чайних ложки
узбецька коржик - фото крок 1
1. Підготуйте необхідні продукти. Борошно просійте пару раз. Приступимо!
узбецька коржик - фото крок 2
2. У сотейнику розтопіть смалець. Кип'ятити не потрібно, він легко плавиться при невисоких температурах.
узбецька коржик - фото крок 3
3. У просіяне борошно додайте цукор, сіль, влийте рослинне масло.
узбецька коржик - фото крок 4
4. У теплому молоці розчинити дріжджі, влийте в борошно.
узбецька коржик - фото крок 5
5. Влийте розтоплений смалець.
узбецька коржик - фото крок 6
6. Замішуйте тісто спочатку дерев'яною ложкою, потім переходите на робочий стіл.
узбецька коржик - фото крок 7
7. Якщо потрібно додайте трохи борошна. Гарненько вимісити тісто, занадто м'яким воно бути не повинно, але і дуже крутим теж робити не варто. Накрийте грудку рушником і залиште в теплі на 40 хвилин.
узбецька коржик - фото крок 8
8. Через 40 хвилин підмішування тісто, розділи 2 частини, сформуйте два красивих колобка і залиште під рушником ще на 30 хвилин.
узбецька коржик - фото крок 9
9. Через 30 хвилин тісто трохи підійде, сформуйте коржик, з бортиками, допомагайте собі пальцями, розтягуйте.
узбецька коржик - фото крок 10
10. Перенесіть коржі на пергамент або деко, змащений маслом. Чекічем по центру коржі зробіть візерунок. У мене цього пристосування немає, тому я робила візерунок вирубкою для печива. По периметру зробіть ножем насічки.
узбецька коржик - фото крок 11
11. Змастіть коржі водою, посипте насінням кунжуту, льону або чорнушкою. Прогрійте духовку до максимуму і відправте коржі на 12-15 хвилин до золотистого кольору.
узбецька коржик - фото крок 12
12. Готові коржі змастіть смальцем і накрийте рушником на 10 хвилин. Приємного!

Схожі рецепти