Узбецька коржик
(покроковий рецепт з фото)
Випічку духмяний і смачний, ніж узбецька коржик я ще не пробувала. Податливе і пластичне тісто, ніжне і м'яке, таке повітряне, з ним приємно возиться. А який результат? ! Коржі просто танули в роті, випускаючи вабить аромат свіжоспеченого здоби.
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати узбецькі коржики, щоб вони порадували вас і ваших близьких. Чи не відступайте від рецепта, витримуйте час для підйому тесту і вистоювання, тоді все вийде! Я навіть не знаю, що мені більше сподобалося, піч ці дивовижні коржі або їсти їх зі стаканчиком молока? Спробуйте, і не забудьте поділитися враженнями! хай щастить!
- Свіжі дріжджі - 25 грам
- Smalec - 50 грам
- Борошно - 500 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Молоко - 240 мілілітрів
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
1. Підготуйте необхідні продукти. Борошно просійте пару раз. Приступимо!
2. У сотейнику розтопіть смалець. Кип'ятити не потрібно, він легко плавиться при невисоких температурах.
3. У просіяне борошно додайте цукор, сіль, влийте рослинне масло.
4. У теплому молоці розчинити дріжджі, влийте в борошно.
5. Влийте розтоплений смалець.
6. Замішуйте тісто спочатку дерев'яною ложкою, потім переходите на робочий стіл.
7. Якщо потрібно додайте трохи борошна. Гарненько вимісити тісто, занадто м'яким воно бути не повинно, але і дуже крутим теж робити не варто. Накрийте грудку рушником і залиште в теплі на 40 хвилин.
8. Через 40 хвилин підмішування тісто, розділи 2 частини, сформуйте два красивих колобка і залиште під рушником ще на 30 хвилин.
9. Через 30 хвилин тісто трохи підійде, сформуйте коржик, з бортиками, допомагайте собі пальцями, розтягуйте.
10. Перенесіть коржі на пергамент або деко, змащений маслом. Чекічем по центру коржі зробіть візерунок. У мене цього пристосування немає, тому я робила візерунок вирубкою для печива. По периметру зробіть ножем насічки.
11. Змастіть коржі водою, посипте насінням кунжуту, льону або чорнушкою. Прогрійте духовку до максимуму і відправте коржі на 12-15 хвилин до золотистого кольору.
12. Готові коржі змастіть смальцем і накрийте рушником на 10 хвилин. Приємного!