Тісто на манти без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Класичний варіант тесту для мантів без яєць. Підійде для поста або вегетаріанців. Беріть на замітку рецепт!
Для того, щоб приготувати тісто на манти без яєць знадобиться мінімальний набір продуктів. Тісто виходить дуже вдале, зовсім не розварюється і прекрасно тримає форму. До речі, підійде воно не тільки для приготування мантів, але і для ліплення пельменів, вареників або приготування домашньої локшини.
- Борошно - 500 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибоку миску налийте воду. Додайте сіль і рослинне масло.
Починайте частинами додавати борошно.
Спочатку перемішуйте тісто ложкою, поки не стане важко заважати. Потім продовжите заміс руками, підсипаючи борошно, що залишилося.
Можливо муки піде трохи більше або менше ніж вказано в рецепті. Головне, вимісити тісто на столі до повної гладкості, поки воно не перестане прилипати до рук і столу.
Тісто на манти без яєць готове. Дайте йому "відпочити" 30 хвилин, накривши рушником, після чого вимісити ще раз і приступайте до роботи. Манти дуже легко готувати, я навіть борошно для розкочування не використовую.