Тісто на манти в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
До мантам в нашій родині особливе ставлення - це, мабуть, одне з найулюбленіших м'ясних страв. Тому дізнавшись, що тісто для мантів можна приготувати в хлібопічці, мене несказанно втішило - сподіваюся, ви теж оціните всю красу цього швидкого і нескладного процесу!
Вимісити руками таке щільне тісто, яке потрібно для мантів, не просто, але з розумницею-хлебопечкой соковиті ароматні манти будуть радувати вас набагато частіше, чим раніше. Отже, простий рецепт тесту на манти в хлібопічці - любителям «шкідливих» калорій!
Борошно просіваємо прямо в чашу хлібопічки.
Додаємо туди ж холодну воду - в ідеалі, вона повинна пару годин провести в холодильнику, тоді тісто буде еластичним і легко розкачати в тонкий пласт.
Відправляємо слідом за водою яйце, масло і сіль.
Включаємо хлібопічку. Заміс триватиме хвилин 10-15 - за цей час можна підготувати робочу поверхню для ліплення мантів.
Дістаємо тісто з чаші, злегка обминали і кладемо на дошку - нехай хвилин 20 відпочинуть.
Розкачуємо тонкими пластами вручну або за допомогою машинки.
Як вид, все дуже просто. Якщо ви вирішили зробити багато мантів і хочете подвоїти кількість продуктів, робіть це в два етапи - хлібопічка може не впоратися з великим обсягом тесту і вимішати його неоднорідне. А частинами дуже зручно - поки ви ліпіть першу партію мантів, хлібопічка приготує другу порцію тесту.
Смачного!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 3/4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
Борошно просіваємо прямо в чашу хлібопічки.
Додаємо туди ж холодну воду - в ідеалі, вона повинна пару годин провести в холодильнику, тоді тісто буде еластичним і легко розкачати в тонкий пласт.
Відправляємо слідом за водою яйце, масло і сіль.
Включаємо хлібопічку. Заміс триватиме хвилин 10-15 - за цей час можна підготувати робочу поверхню для ліплення мантів.
Дістаємо тісто з чаші, злегка обминали і кладемо на дошку - нехай хвилин 20 відпочинуть.
Розкачуємо тонкими пластами вручну або за допомогою машинки.
Як вид, все дуже просто. Якщо ви вирішили зробити багато мантів і хочете подвоїти кількість продуктів, робіть це в два етапи - хлібопічка може не впоратися з великим обсягом тесту і вимішати його неоднорідне. А частинами дуже зручно - поки ви ліпіть першу партію мантів, хлібопічка приготує другу порцію тесту.
Смачного!