Рецепт Тісто листкове фото

Тісто листкове
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На обід
Випічка

Саме цей рецепт повинен бути в арсеналі будь-якого гурмана. Він відмінно підходить для солодкої і солоної начинки, а ще його можна просто порізати на шматки і запекти, посипавши, скажімо, цукром і корицею.

1. Масло і сир виделкою збиваємо в мисці до абсолютно однорідної маси.

2. У сирну масу додаємо сіль і просіяне борошно. Дуже ретельно перемішуємо, добиваємося однорідності.

3. У підсумку отримуємо блискучий маслянистий шар. Його потрібно закинути в харчовій плівці в холодильник мінімум на 10 годин. Відмінно тісто буде відчувати себе і через пару діб.

4. Готово! У будь-який момент беремо тісто, формуємо з нього слойки, рогалики, круасани, ватрушки, пиріжки з солодкою або солоною начинкою, великі пироги - Усе, що підкаже вам фантазія. Це однаково ніжно і смачно.

  • Мука - 250 грам
  • Сир домашній - 250 грам (можна взяти самий жирний в магазині)
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
1. Масло і сир виделкою збиваємо в мисці до абсолютно однорідної маси.

2. У сирну масу додаємо сіль і просіяне борошно. Дуже ретельно перемішуємо, добиваємося однорідності.

3. У підсумку отримуємо блискучий маслянистий шар. Його потрібно закинути в харчовій плівці в холодильник мінімум на 10 годин. Відмінно тісто буде відчувати себе і через пару діб.

4. Готово! У будь-який момент беремо тісто, формуємо з нього слойки, рогалики, круасани, ватрушки, пиріжки з солодкою або солоною начинкою, великі пироги - Усе, що підкаже вам фантазія. Це однаково ніжно і смачно.

Схожі рецепти