Тісто листкове
(покроковий рецепт з фото)
Саме цей рецепт повинен бути в арсеналі будь-якого гурмана. Він відмінно підходить для солодкої і солоної начинки, а ще його можна просто порізати на шматки і запекти, посипавши, скажімо, цукром і корицею.
1. Масло і сир виделкою збиваємо в мисці до абсолютно однорідної маси.
2. У сирну масу додаємо сіль і просіяне борошно. Дуже ретельно перемішуємо, добиваємося однорідності.
3. У підсумку отримуємо блискучий маслянистий шар. Його потрібно закинути в харчовій плівці в холодильник мінімум на 10 годин. Відмінно тісто буде відчувати себе і через пару діб.
4. Готово! У будь-який момент беремо тісто, формуємо з нього слойки, рогалики, круасани, ватрушки, пиріжки з солодкою або солоною начинкою, великі пироги - Усе, що підкаже вам фантазія. Це однаково ніжно і смачно.
- Мука - 250 грам
- Сир домашній - 250 грам (можна взяти самий жирний в магазині)
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
1. Масло і сир виделкою збиваємо в мисці до абсолютно однорідної маси.
2. У сирну масу додаємо сіль і просіяне борошно. Дуже ретельно перемішуємо, добиваємося однорідності.
3. У підсумку отримуємо блискучий маслянистий шар. Його потрібно закинути в харчовій плівці в холодильник мінімум на 10 годин. Відмінно тісто буде відчувати себе і через пару діб.
4. Готово! У будь-який момент беремо тісто, формуємо з нього слойки, рогалики, круасани, ватрушки, пиріжки з солодкою або солоною начинкою, великі пироги - Усе, що підкаже вам фантазія. Це однаково ніжно і смачно.
2. У сирну масу додаємо сіль і просіяне борошно. Дуже ретельно перемішуємо, добиваємося однорідності.
3. У підсумку отримуємо блискучий маслянистий шар. Його потрібно закинути в харчовій плівці в холодильник мінімум на 10 годин. Відмінно тісто буде відчувати себе і через пару діб.
4. Готово! У будь-який момент беремо тісто, формуємо з нього слойки, рогалики, круасани, ватрушки, пиріжки з солодкою або солоною начинкою, великі пироги - Усе, що підкаже вам фантазія. Це однаково ніжно і смачно.