Рецепт Тісто філо фото

Тісто філо
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Тісто , Тісто філо
Пісні страви
На обід
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Сьогодні я розповім, як приготувати тісто філо. Тісто філо - дуже тонке і невагоме тісто. Підходить для приготування різних пирогів, тортів та іншої випічки.

Опис приготування:

Розповім детально, як приготувати тісто філо. За допомогою цього тесту ви зможете приготувати абсолютно будь-яку випічку. Тісто філо дуже популярно в Європі і часто використовується в ресторанах. Воно добре переносить заморозку, ви можете зберігати його в морозильній камері до півроку.

  • Пшеничне борошно - 900 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
  • Лимонний сік - 1, 5 Ст. Ложки
1
У мисці змішайте борошно з сіллю. Порційно додавайте, змішану з лимонним соком, воду. Інтенсивно вимісити. Додайте оливкову олію.
2
Vиmesite знову. Загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 2 годину.
3
Дістаньте тісто і дайте йому досягти кімнатної температури.
4
Розділіть тісто на кілька частин.
5
Руками розтягніть кожен шматочок тіста в різні боки. Товщина тесту повинна бути як аркуш паперу.
6
Випікайте тісто, попередньо змастивши вершковим маслом кожен шар.

Схожі рецепти