Пахлава з тесту на філо

Пахлава з тесту на філо
Кількість порцій: 15-20 Час приготування: 11 г. 0 хв.
Пахлава - це дуже популярна східні солодощі. Її часто продають влітку на відпочинку, але не обов'язково чекати поїздки на море, щоб поласувати нею. розповім, як приготувати пахлаву з тіста філо.

опис приготування:

Пехлеві (або баклава, можна зустріти і таку назву) - це випічка з прісного тіста філо, яка просочується солодким сиропом на основі цукру або меду. Завдяки використанню такого тесту у цих ласощів чітко видна текстура. Готують пахлаву з різними горіхами: з волоськими, мигдалем і іншими, які тільки є в наявності.

  • тісто філо— 250 грам
  • Вершкове масло— 170 грам
  • Грецькі горіхи— 250 грам
  • цукор— 340 грам
  • вода— 200 мілілітрів
1 У сотейник налийте половину води і додайте половину цукру. Надішліть сотейник на вогонь і варіть його вміст до появи карамельного кольору (близько 20 хвилин), не перемішується масу.

2 Після появи карамелі додайте цукор, що залишився і воду, готуйте на середньому вогні до утворення золотистого кольору (5 хвилин). Зніміть сироп з вогню, нехай остигає.

3 Розігрійте духовку до 150 градусів. Листи тесту філо розріжте навпіл, а потім ще за розміром дека або форми, в якій будете випікати.

4 Вершкове масло розтопіть, потім змастіть їм форму. Укладайте листи один на одного, кожен щедро промащуючи розтопленим маслом.

5 Умовно розділіть листи на 3 частини. кожну 1/3 посипайте шаром подрібнених волоських горіхів. Верхній шар промажьте маслом, що залишилося.

6 Розріжте листи бажаної форми, а потім відправте в духовку і випікайте 55-60 хвилин.

7 Спечену пахлаву залийте раніше приготовленим сиропом і відправте ще на 5 хвилин в духовку.

8 Пахлаву залиште для просочення на 8-10 годин, а після цього вже подавайте до столу.

Схожі рецепти

Рулетики з тіста філо з крабових-сирною начинкою

Рулетики з тіста філо з крабових-сирною начинкою

цікаву, смачну і нескладну закуску хочу запропонувати вам спробувати. Перед вами покроковий розповідь про те, як приготувати рулетики з тіста філо з крабових-сирною начинкою. цікаво? запам'ятовуйте! опис приготування: Закуску можна подавати до столу як в гарячому, так і холодному вигляді. Поєд...

читати далі
Рулетики з тіста філо

Рулетики з тіста філо

Приготуємо апетитні і прості рулети з готового тіста. Хочете і ви зробити такі самостійно? Рекомендую відмінний і дуже смачний рецепт, як приготувати рулетики з тіста філо. опис приготування: Рулетики з тонкого тесту можна зробити з будь-якою начинкою: курка, телятина, свинина, овочі, сир і зе...

читати далі
Риба в тесті філо

Риба в тесті філо

Перед вами цікавий і при цьому вельми простий рецепт риби в тесті філо. Це тісто стоїть того, щоб відшукати його в магазині або зробити самому. Воно ніжне і відмінно підкреслить смак лосося! опис приготування: розповім, як приготувати рибу в тесті філо в домашніх умовах. Насправді в цьому нема...

читати далі
Штрудель з вишнею з тіста філо

Штрудель з вишнею з тіста філо

Штрудель з вишнею - дуже популярний австрійський десерт у вигляді рулету з скрученого листового тіста з ягідної начинкою. Його змащують вершковим маслом, посипають цукровою пудрою і подають з чаєм, кава. опис приготування: Для приготування штруделя з тіста філо, окремо потрібно розморозити гот...

читати далі
Тісто філо

Тісто філо

Сьогодні я розповім, як приготувати тісто філо. тісто філо — дуже тонке і невагоме тісто. Підходить для приготування різних пирогів, тортів та іншої випічки. опис приготування: розповім детально, як приготувати тісто філо. За допомогою цього тесту ви зможете приготувати абсолютно будь-яку випі...

читати далі