Пахлава з тесту на філо
(покроковий рецепт з фото)
Пахлава - це дуже популярна східні солодощі. Її часто продають влітку на відпочинку, але не обов'язково чекати поїздки на море, щоб поласувати нею. Розповім, як приготувати пахлаву з тіста філо.
Пехлеві (або баклава, можна зустріти і таку назву) - це випічка з прісного тіста філо, яка просочується солодким сиропом на основі цукру або меду. Завдяки використанню такого тесту у цих ласощів чітко видна текстура. Готують пахлаву з різними горіхами: з волоськими, мигдалем і іншими, які тільки є в наявності.
- Тісто філо - 250 грам
- Вершкове масло - 170 грам
- Грецькі горіхи - 250 грам
- Цукор - 340 грам
- Вода - 200 мілілітрів
1
У сотейник налийте половину води і додайте половину цукру. Надішліть сотейник на вогонь і варіть його вміст до появи карамельного кольору (близько 20 хвилин), не перемішується масу.
2
Після появи карамелі додайте цукор, що залишився і воду, готуйте на середньому вогні до утворення золотистого кольору (5 хвилин). Зніміть сироп з вогню, нехай остигає.
3
Розігрійте духовку до 150 градусів. Листи тесту філо розріжте навпіл, а потім ще за розміром дека або форми, в якій будете випікати.
4
Вершкове масло розтопіть, потім змастіть їм форму. Укладайте листи один на одного, кожен щедро промащуючи розтопленим маслом.
5
Умовно розділіть листи на 3 частини. Кожну 1/3 посипайте шаром подрібнених волоських горіхів. Верхній шар промажьте маслом, що залишилося.
6
Розріжте листи бажаної форми, а потім відправте в духовку і випікайте 55-60 хвилин.
7
Спечену пахлаву залийте раніше приготовленим сиропом і відправте ще на 5 хвилин в духовку.
8
Пахлаву залиште для просочення на 8-10 годин, а після цього вже подавайте до столу.