Пиріжки з тіста філо
(покроковий рецепт з фото)
Ці пиріжки трохи схожі на слойки, тільки на відміну від листкового тіста, тісто філе більш тонке. Можна зробити солодку начинку або солону. Розповім, як приготувати пиріжки з тесту філо.
Тісто можна купити в супермаркеті, а потім розморозити його в холодильнику протягом ночі. Випікаються такі пиріжки дуже швидко, вистачить 10-15 хвилин. Подавати їх можна гарячими або вже остиглими. Готові пиріжки прикрасьте цукровою пудрою, якщо готуєте їх з солодкою начинкою. А якщо робите з зеленню або м'ясом, можете прикрасити кунжутним насінням.
- Тісто філо - За смаком
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Nutella - 200 грам
- Гарбузове пюре - 200 грам
- Цукрова пудра - За смаком
1. За ніч до приготування необхідно розморозити тісто в холодильнику. Розділіть тісто на аркуші. Розтопити вершкове масло і змастіть один лист.
2. Покладіть поверх змащеного листа ще один.
3. Гострим ножем розрізати тісто на смужки.
4. Змішайте нутеллу і гарбузове пюре, викладіть на край однієї смужки близько 1 ложки начинки.
5. Зігніть куточком, щоб створити форму, потім трикутник перемістіть вгору. Таким же чином складіть все смужку. Проробіть з рештою смужками.
6. Викладіть все пиріжки на деко, змастіть кожен розтопленим маслом.
7. Надішліть пиріжки на 10-15 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
8. Прикрасьте пиріжки цукровою пудрою. Подавайте їх теплими або після охолодження.