Штрудель з тіста філо
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися сімейним рецептом дуже смачної випічки. Вся "родзинка" - в начинці, де крім яблук є ще і шоколад, і джем, і родзинки. Дивіться, як приготувати штрудель з тіста філо.
Всі вироби з готового тіста філо можна приготувати дуже швидко. Готова випічка виходить легкої, повітряної, красивого золотистого кольору. Головне: щоб отримати красиві шари, треба добре змащувати кожен лист тіста молоком або водою.
- Готове тісто філо - 4 штуки
- Яблука - 2 штуки
- Джем яблучний - 4 Ст. Ложки (або варення)
- Шоколад темний - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
1
Яблука очистіть від серцевини і шкірки, наріжте невеликими кубиками.
2
Плитку темного шоколаду настругати ножем.
3
Ізюм промийте і залийте водою на 10 хвилин, потім обсушити.
4
У миску покладіть підготовлені яблука, шоколад, родзинки і все добре перемішайте.
5
Додайте в начинку яблучний джем, перемішайте.
6
Злегка змастіть маслом робочу поверхню, розкладіть перший лист тіста філо і змастіть його молоком. Повторіть так ще 3 рази і, в результаті, вийдуть 4 шару тесту філо, змащені молоком.
7
Помістіть начинку, відступивши сантиметрів на 10 від короткого зрізу тесту. Довгі боку пласта загніть (по 3-4 см) всередину.
8
Закрутіть тісто в плоский рулет і покладіть на деко, покрите папером для випічки.
9
Поверхня штруделя змастіть молоком і посипте коричневим цукром.
10
Випікайте штрудель протягом 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
11
Готовій випічці дайте трохи охолонути, прикрасьте цукровою пудрою і подавайте на стіл!