Яблучний штрудель з тіста філо
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не любите возитися з тестом на кухні або у вас це не дуже добре виходить, то завжди можна купити готове. Головне тут вибрати правильний вид тесту, яких сьогодні немало.
Обов'язково уважно вивчіть, як приготувати яблучний штрудель з тіста філо. Ця випічка вже стала класичним десертом в меню багатьох ресторанів і кафе. І не дивно, адже її смак підкорює багатьох. Зазвичай я роблю штрудель з листкового тіста, але в цей раз спробувати витяжний. Воно зовсім пишне і дуже легке.
- Готове тісто філо - 107 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Яблуко - 800 грам
- Печиво - 100 грам
- Волоський горіх - 4 Ст. Ложки (подрібнений)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
Спочатку дістаньте розморожувати тісто і приготуйте начинку. Печиво перетворите в крихту і з'єднайте з горіхами.
Яблука помийте. Видаліть у них насіння і серцевину. Наріжте їх часточками і збризніть лимонним соком. Додайте до них корицю, ванільний цукор і половину від загальної маси з печива з горіхами.
Розтопити вершкове масло. Розкладіть лист тіста на поверхні, змастіть його маслом. Насипте на одну половину печиво, укладіть шар яблук. Підігніть кінці тесту з усіх боків, поверніть його в рулет.
Розподіліть інгредієнти так, щоб їх вистачило на 4 лист тіста. Рулети покладіть на деко, застелений пергаментним папером. Змастіть їх зверху маслом.
Випікайте штрудель в духовці при 190 градусах протягом 25 хвилин. Як тільки випічка буде рум'яної, діставайте її і приступайте до дегустації! Прикрасьте цукровою пудрою.