Штрудель з вишнею з тіста філо
(покроковий рецепт з фото)
Штрудель з вишнею - дуже популярний австрійський десерт у вигляді рулету з скрученого листового тіста з ягідної начинкою. Його змащують вершковим маслом, посипають цукровою пудрою і подають з чаєм, кава.
Для приготування штруделя з тіста філо, окремо потрібно розморозити готове тісто і приготувати начинку. А в іншому все передільного просто: викладаємо начинку - і випікаємо в духовці. Дивіться більш детальний рецепт нижче.
- Цукор - 2/3 склянки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Мелені волоські горіхи - 1/2 склянки
- Вишні без кісточок - 2 склянки
- Тісто філо - 12 штук
- Вершкове масло - 100 грам
Цукор змішайте з крохмалем.
До отриманої суміші додайте заморожені вишні, все як слід перемішайте.
Поставте каструлю з вишнями в крохмалі з цукром на плиту, варіть на повільному вогні до загусання.
Волоські горіхи подрібніть у блендері.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані.
Тісто розділіть на три частини і розстеліть на столі. Рясно змастіть кожну стопку тесту вершковим маслом.
Рівномірно посипте горіхами, також зверху розподіліть вишневу начинку.
Загорніть тісто рулетами і викладіть на деко, застелений пергаментним папером для випікання.
Змастіть пироги розтопленим вершковим маслом і відправляйте в духовку випікатися протягом 15-20 хвилин при температурі 175-180 градусів. Смачного!