Рецепт Штрудель з вишнею з тіста філо фото

Штрудель з вишнею з тіста філо
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Ягоди, Вишня, Тісто філо
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Струдель

Штрудель з вишнею - дуже популярний австрійський десерт у вигляді рулету з скрученого листового тіста з ягідної начинкою. Його змащують вершковим маслом, посипають цукровою пудрою і подають з чаєм, кава.

Для приготування штруделя з тіста філо, окремо потрібно розморозити готове тісто і приготувати начинку. А в іншому все передільного просто: викладаємо начинку - і випікаємо в духовці. Дивіться більш детальний рецепт нижче.

  • Цукор - 2/3 склянки
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Мелені волоські горіхи - 1/2 склянки
  • Вишні без кісточок - 2 склянки
  • Тісто філо - 12 штук
  • Вершкове масло - 100 грам
штрудель з вишнею з тіста філо - фото крок 1
Цукор змішайте з крохмалем.
штрудель з вишнею з тіста філо - фото крок 2
До отриманої суміші додайте заморожені вишні, все як слід перемішайте.
штрудель з вишнею з тіста філо - фото крок 3
Поставте каструлю з вишнями в крохмалі з цукром на плиту, варіть на повільному вогні до загусання.
штрудель з вишнею з тіста філо - фото крок 4
Волоські горіхи подрібніть у блендері.
штрудель з вишнею з тіста філо - фото крок 5
Вершкове масло розтопіть на водяній бані.
штрудель з вишнею з тіста філо - фото крок 6
Тісто розділіть на три частини і розстеліть на столі. Рясно змастіть кожну стопку тесту вершковим маслом.
штрудель з вишнею з тіста філо - фото крок 7
Рівномірно посипте горіхами, також зверху розподіліть вишневу начинку.
штрудель з вишнею з тіста філо - фото крок 8
Загорніть тісто рулетами і викладіть на деко, застелений пергаментним папером для випікання.
штрудель з вишнею з тіста філо - фото крок 9
Змастіть пироги розтопленим вершковим маслом і відправляйте в духовку випікатися протягом 15-20 хвилин при температурі 175-180 градусів. Смачного!

Схожі рецепти