Пахлава з Філо
(покроковий рецепт з фото)
Пахлава з Філо, це пахлава з листкового тіста. Дуже цікавий турецька рецепт! Пахлаву з філо набагато легше приготувати, ніж класичну пахлаву, яку готують на Кавказі. Думаю ви впораєтеся!
Пахлаву з філо можна готувати в три шари. Кладете перший шар тіста, змащуєте його маслом і посипати горіхами. Потім зверху точно також викладаєте ще два листа тесту змащуєте маслом і посипати горіхами. А тільки потім щільно звертаєте в трубочку. Так у вас вийде 6 трубочок. При цьому потрібно дуже тонко розкачувати тісто і посипати тонким шаром горіхів. Я вважаю за краще робити в один шар, але товстіший. Все одно тісто листкове і ефект буде приблизно однаковий, а до смаку тим більше! Успіхів і приємного апетиту!
- Листкове тісто (лист) - 18 штук (невеликий)
- Масло топлене - 150 грам
- Обкладинка - 12 Ст. Ложок
Волоські горіхи подрібнити на комбайні.
Розтопити масло
З'єднайте горіхи з цукровою пудрою і корицею.
Тісто змастити маслом і укласти горіхи.
У форму для запікання покладіть трубочки.
Змастіть трубочки маслом і запікайте 25 хвилин при 180 градусах.
У каструлі розчиніть воду з цукром, додайте мед і грійте до повного розчинення.
Залийте трубочки сумішшю цукру і меду і дайте настоятися три години.
Подайте пахлаву розрізану на шматочки. Смачного!