Рецепт Пахлава з Філо фото

Пахлава з Філо
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Тісто , Тісто філо
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , Для дітей , Святковий обід
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Пахлава з Філо, це пахлава з листкового тіста. Дуже цікавий турецька рецепт! Пахлаву з філо набагато легше приготувати, ніж класичну пахлаву, яку готують на Кавказі. Думаю ви впораєтеся!

Опис приготування:

Пахлаву з філо можна готувати в три шари. Кладете перший шар тіста, змащуєте його маслом і посипати горіхами. Потім зверху точно також викладаєте ще два листа тесту змащуєте маслом і посипати горіхами. А тільки потім щільно звертаєте в трубочку. Так у вас вийде 6 трубочок. При цьому потрібно дуже тонко розкачувати тісто і посипати тонким шаром горіхів. Я вважаю за краще робити в один шар, але товстіший. Все одно тісто листкове і ефект буде приблизно однаковий, а до смаку тим більше! Успіхів і приємного апетиту!

  • Листкове тісто (лист) - 18 штук (невеликий)
  • Масло топлене - 150 грам
  • Обкладинка - 12 Ст. Ложок
пахлава з Філо - фото крок 1
Волоські горіхи подрібнити на комбайні.
пахлава з Філо - фото крок 2
Розтопити масло
пахлава з Філо - фото крок 3
З'єднайте горіхи з цукровою пудрою і корицею.
пахлава з Філо - фото крок 4
Тісто змастити маслом і укласти горіхи.
пахлава з Філо - фото крок 5
У форму для запікання покладіть трубочки.
пахлава з Філо - фото крок 6
Змастіть трубочки маслом і запікайте 25 хвилин при 180 градусах.
пахлава з Філо - фото крок 7
У каструлі розчиніть воду з цукром, додайте мед і грійте до повного розчинення.
пахлава з Філо - фото крок 8
Залийте трубочки сумішшю цукру і меду і дайте настоятися три години.
пахлава з Філо - фото крок 9
Подайте пахлаву розрізану на шматочки. Смачного!

Схожі рецепти