Рецепт Тісто для пиріжків на кислому молоці фото

Тісто для пиріжків на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Яйця , Кисле молоко
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 7-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Шукайте легкий рецепт смачного тіста? Цей рецепт тесту для пиріжків на кислому молоці обов'язково буде вам до смаку! Тісто виходить ніжним, а випічка, приготована з нього, пишною.

Опис приготування:

Тісто на для пиріжків на кислому молоці однаково добре підійде як для солодкої, так і для несолодкої випічки. Рецепт приготування тіста на кислому молоці дуже простий, а випічка, приготована з тіста для пиріжків на кислому молоці за цим рецептом з фото, вийде дуже ніжною і повітряної і обов'язково буде вам до смаку!

  • Борошно - 500 грам
  • Кисле молоко - 2 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Сухі дріжджі - 11 грам(1 пакетик)
  • Розпушувач - 15 грам(1 пакетик)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
тісто для пиріжків на кислому молоці - фото крок 1
У кухлик налийте половину склянки кислого молока і злегка підігрійте її на вогні. Потім перелийте тепле кисле молоко в миску і додайте в неї столову ложку цукру, щіпку солі і пакетик сухих дріжджів. Дріжджі починають швидше працювати, якщо кисле молоко тепла. Гарненько перемішайте суміш.
тісто для пиріжків на кислому молоці - фото крок 2
В іншу миску налийте залишилася кисле молоко, додайте яйця, гарненько перемішайте суміш до однорідного стану.
тісто для пиріжків на кислому молоці - фото крок 3
Всипте борошно і потім знову перемішайте масу до однорідного стану. Тепер з'єднайте цю суміш з Простоквашний-дріжджовий сумішшю з 1 кроку. Додайте розпушувач і все ретельно перемішайте.
тісто для пиріжків на кислому молоці - фото крок 4
Якщо тісто здасться вам рідкуватий, вимішують його, акуратно додаючи борошно дуже маленькими порціями, доти, поки воно не перестане сильно липнути до рук.
тісто для пиріжків на кислому молоці - фото крок 5
Перекладіть тісто в миску, накрийте рушником або харчовою плівкою і дайте йому постояти хвилин 30, за цей час тісто має суттєво піднятися.
тісто для пиріжків на кислому молоці - фото крок 6
Після того, як тісто збільшилася в розмірі, можна приступати до приготування випічки.

Схожі рецепти