Тісто на молоці для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт тесту на молоці для пиріжків сподобається всім любителям старої перевіреної класики, - пишні та смачні пиріжки, які вміли готувати наші мами і бабусі. Без яєць, зате на дріжджах!
Такий простий рецепт тіста на молоці для пиріжків мені колись розповіла бабуся, і навіть без використання яєць, хочу сказати, пиріжки виходять на подив рум'яними і як би "насиченими", незалежно навіть від того, яку ви начинку будете використовувати! головне, - це стежте за тим, щоб муки не виявилося занадто багато або мало, - Не сипте відразу всі зазначені 600 грам, це кількість приблизно! Варто тільки приготувати один раз правильно, знаючи, як зробити тісто на молоці для пиріжків, - і ви його обов'язково полюбите використовувати для готування пиріжків!
- Молоко - 300 мілілітрів
- Борошно - 600 грам
- Дріжджі - 20 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
1. У трохи підігрітому молоці розбавимо спочатку дріжджі, а потім додамо 4 ст.Л. Борошна і сіль.
2. Ретельно заважаємо, і відставити убік на 20 хвилин. Тісто має почати пузиритися.
3. Тепер додаємо рослинне масло, і потроху домішуємо борошно. Повинно вийти м'яке тісто, яке не липне до рук.
4. Ретельно заважаємо до однорідності ще раз - і залишимо в теплому місці на годину, накривши рушником. Як тісто підніметься, - можна приступати до готування пиріжків!