Рецепт Тісто на молоці для пиріжків фото

Тісто на молоці для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджі
На швидку руку
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 30 хв.

Класичний рецепт тесту на молоці для пиріжків сподобається всім любителям старої перевіреної класики, - пишні та смачні пиріжки, які вміли готувати наші мами і бабусі. Без яєць, зате на дріжджах!

Опис приготування:

Такий простий рецепт тіста на молоці для пиріжків мені колись розповіла бабуся, і навіть без використання яєць, хочу сказати, пиріжки виходять на подив рум'яними і як би"насиченими" , незалежно навіть від того, яку ви начинку будете використовувати! головне, - це стежте за тим, щоб муки не виявилося занадто багато або мало, - Не сипте відразу всі зазначені 600 грам, це кількість приблизно! Варто тільки приготувати один раз правильно, знаючи, як зробити тісто на молоці для пиріжків, - і ви його обов'язково полюбите використовувати для готування пиріжків!

  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Борошно - 600 грам
  • Дріжджі - 20 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
тісто на молоці для пиріжків - фото крок 1
1. У трохи підігрітому молоці розбавимо спочатку дріжджі, а потім додамо 4 ст.Л. Борошна і сіль.
тісто на молоці для пиріжків - фото крок 2
2. Ретельно заважаємо, і відставити убік на 20 хвилин. Тісто має почати пузиритися.
тісто на молоці для пиріжків - фото крок 3
3. Тепер додаємо рослинне масло, і потроху домішуємо борошно. Повинно вийти м'яке тісто, яке не липне до рук.
тісто на молоці для пиріжків - фото крок 4
4. Ретельно заважаємо до однорідності ще раз - і залишимо в теплому місці на годину, накривши рушником. Як тісто підніметься, - можна приступати до готування пиріжків!

Схожі рецепти