Рецепт Тісто для пиріжків на молоці фото

Тісто для пиріжків на молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Представляю вам простий рецепт приготування тіста для пиріжків на молоці, будь-яка випічка, спечена з цього тесту, вийде повітряної, пишною, а тісто буде просто танути в роті.

Опис приготування:

Дуже хороший рецепт тіста на молоці для пиріжків! З таким тестом легко працювати, воно універсальне - підходить для пиріжків як з солодкою, так і з несолодкої начинкою. Пиріжки з цього тіста виходять м'якими, повітряними, з прекрасною тоненькою скоринкою і випікаються дуже швидко!

  • Дріжджі сухі - 20 грам
  • Молоко - 0, 5 L
  • Яйця курячі - 4 штуки
  • Олія соняшникова нерафінована - 220 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 1 кілограм
  • Сіль - 1 Чайна ложка
тісто для пиріжків на молоці - фото крок 1
Півсклянки молока трохи прогріваємо і вводимо в нього сухі дріжджі. Все це добре перемішуємо і залишаємо в теплому місці на хвилин 20.
тісто для пиріжків на молоці - фото крок 2
Час, що залишився молоко ми також підігріваємо, вбиваємо в нього яйця і вливаємо в нього рідку опару, тобто молоко з дріжджами.
тісто для пиріжків на молоці - фото крок 3
Все це перемішуємо за допомогою віночка, додаємо сіль і соняшникову олію.
тісто для пиріжків на молоці - фото крок 4
Вводимо борошно поступово, продовжуючи збивати.
тісто для пиріжків на молоці - фото крок 5
Збивати треба ретельно, щоб не було грудочок.
тісто для пиріжків на молоці - фото крок 6
У підсумку ми повинні отримати тісто, яке тримає форму м'якого кулі і легко відстає від рук. Накриваємо миску з тестом чистим рушником і залишаємо підходити на годину-півтори в теплому місці.
тісто для пиріжків на молоці - фото крок 7
Злегка приминає його кулаком з усіх боків, накриваємо миску рушником і ставимо назад в тепле місце на 40 хвилин. Тісто має підійти вдруге.

Схожі рецепти