Тісто для пельменів з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів приготування пельменного тісто досить багато і у кожної господині є свій перевірений рецепт. Сьогодні і я поділюся своїм улюбленим і розповім, як приготувати тісто для пельменів з яйцем.
З даного тесту можна приготувати не тільки пельмені. Тісто універсальне і підійде як для ліплення вареників, так і для мантів. Еластичне і зручне в роботі, сподіваюся що воно теж стане вашим улюбленим.
- Вода - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 400-600 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте яйце, воду, сіль і масло. Збийте все трохи ложкою або виделкою до однорідності.
Частинами введіть борошно.
Спочатку перемішуйте тісто ложкою, потім як важко стане заважати, перекладіть тісто на стіл і продовжите вже вимішувати руками.
Муки може піти трохи більше або менше ніж вказано в рецепті, готове тісто має бути досить пружним, але еластичним. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і дайте полежати 20 хвилин. Перед тим як почнете з ним працювати, вимішайте його ще раз.
Тісто готове для подальшого використання.