Рецепт Тістечко «Наполеон» фото

Тістечко «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , День народження , Фуршет , 8 березня
Випічка , Торти , Тістечко , Наполеон
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Щоб не готувати величезний торт, а зробити невеликі порційні десерти, краще вибрати тістечка"Наполеон" . Вони будуть мати гарний вигляд на святковому столі, будуть доречні на фуршетах.

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати тістечко"Наполеон" , то цей рецепт вам точно стане в нагоді. Відмінне тістечко для тих, хто любить цей відомий на весь світ тортик.

Пригощайтеся, пробуйте і діліться своїми враженнями!

  • Борошно пшеничне - 600 грам
  • Вершкове масло - 450 грам
  • Цукрова пудра - 350 грам
  • Дріжджі (живі) - 10 грам
  • Молоко - 1 літр
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цукор - 140 грам
  • Розпушувач тіста - 6 грам
  • Ванільний цукор - 15 грам
тістечко
Насамперед вам необхідно зробити крем. У каструльку всипте 140 грам цукрового піску. Нагрійте його на вогні, щоб він став рідким. Потім влийте половину молока і дочекайтеся, поки карамель почне закипати.
тістечко
В окремій піалках змішайте залишок молока (попередньо відлив три столових ложки для тесту) і сто грам борошна. Гарненько все перемішайте, щоб не було ні єдиного грудочки.
тістечко
Потім суміш борошна і молока введіть в карамель. Робити це потрібно тонкою цівкою, безперервно помішуючи. Варіть на маленькому вогні, поки вона не загусне. Потім зніміть з вогню і остудіть.
тістечко
Остудіть крем і додайте в нього по 200 грам цукрової пудри і вершкового масла. Знову все гарненько збийте, щоб вийшла гладка маса.
тістечко
Тепер вам необхідно зробити тісто. Для цього в трьох ложках молока розпустіть дріжджі. Борошно з'єднайте з пудрою і розпушувачем.
тістечко
Отриману суміш перемішайте. Потім додайте її в борошняну суміш. До неї додайте молочко з дріжджами. Вимісити м'яке тісто.
тістечко
Розділіть тісто на шість частин. З кожної частини розкачати пласт в 1-2 мм. Вони повинні бути максимально тоненькі.
тістечко
Тісто випікаєте в духовочке. Кожен коржик по десять хвилин при 200 градусах. Потім обріжте все нерівні краї у коржів. Зберіть тістечка, укладаючи коржі один на одного і перемазуючи кремом. Прикрасьте на свій розсуд.

Схожі рецепти