Тістечко «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
Щоб не готувати величезний торт, а зробити невеликі порційні десерти, краще вибрати тістечка "наполеон" . Вони будуть мати гарний вигляд на святковому столі, будуть доречні на фуршетах.
Якщо вам цікаво, як приготувати тістечко "наполеон", то цей рецепт вам точно стане в нагоді. Відмінне тістечко для тих, хто любить цей відомий на весь світ тортик.
Пригощайтеся, пробуйте і діліться своїми враженнями!
- Борошно пшеничне - 600 грам
- Вершкове масло - 450 грам
- Цукрова пудра - 350 грам
- Дріжджі (живі) - 10 грам
- Молоко - 1 літр
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 140 грам
- Розпушувач тіста - 6 грам
- Ванільний цукор - 15 грам
Насамперед вам необхідно зробити крем. У каструльку всипте 140 грам цукрового піску. Нагрійте його на вогні, щоб він став рідким. Потім влийте половину молока і дочекайтеся, поки карамель почне закипати.
В окремій піалках змішайте залишок молока (попередньо відлив три столових ложки для тесту) і сто грам борошна. Гарненько все перемішайте, щоб не було ні єдиного грудочки.
Потім суміш борошна і молока введіть в карамель. Робити це потрібно тонкою цівкою, безперервно помішуючи. Варіть на маленькому вогні, поки вона не загусне. Потім зніміть з вогню і остудіть.
Остудіть крем і додайте в нього по 200 грам цукрової пудри і вершкового масла. Знову все гарненько збийте, щоб вийшла гладка маса.
Тепер вам необхідно зробити тісто. Для цього в трьох ложках молока розпустіть дріжджі. Борошно з'єднайте з пудрою і розпушувачем.
Отриману суміш перемішайте. Потім додайте її в борошняну суміш. До неї додайте молочко з дріжджами. Вимісити м'яке тісто.
Розділіть тісто на шість частин. З кожної частини розкачати пласт в 1-2 мм. Вони повинні бути максимально тоненькі.
Тісто випікаєте в духовочке. Кожен коржик по десять хвилин при 200 градусах. Потім обріжте все нерівні краї у коржів. Зберіть тістечка, укладаючи коржі один на одного і перемазуючи кремом. Прикрасьте на свій розсуд.