Теплий тайський салат з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Любіть азіатську кухню? Поспішаю поділитися з вами чудовою і зовсім нескладної ідеєю, як приготувати теплий тайський салат з яловичиною. Рекомендую обов'язково повторити рецепт в домашніх умовах!
Інгредієнти цієї страви досить прості. Єдине, чого може не виявитися, - це рибний соус і кхао-кхуа. Перший тільки шукати в магазинах, а ось останній інгредієнт можна без праці зробити вдома. Для цього сухий рис викладіть на сковороду і обсмажте хвилин 15, помішуючи. Остудіть і подрібніть в ступці. Ось і все Блюдо гостре, пікантне і дуже ситне. Спробувати точно варто!
- Яловичина - 500 грам
- Соєвий соус - 1.5 Ст. Ложки
- Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
- Рибний соус - 2 Ст. Ложки
- Пластівці чилі - 1-1.5 чайних ложки
- Сік лайма - 1.5-2 Ст. Ложки
- Шалот - 4-5 штук
- Зелень - 1 пучок (зелена цибуля, петрушка, м'ята)
- Као-хуа - 1 Ст. Ложка (мелений смажений рис)
1. Ось інгредієнти, які ми будемо використовувати.
2. Яловичину (ідеально - стейки) вимийте і висушіть паперовою серветкою.
3. Додайте соєвий соус і мелений перець. Залиште хвилин на 10.
4. За цей час можна вичавити сік лайм, очистити і подрібнити шалот.
5. Яловичину відправте на гриль або сковороду і смажте стейки до бажаного ступеня обсмаження. Зніміть з вогню і наріжте тонкими скибочками.
6. Вимийте і висушіть зелень. З'єднайте з м'ясом, рибним соусом, пластівцями чилі, соком лайма, подрібненою цибулею. Додайте кхао-кхуа і перемішайте акуратно.
7. Теплий тайський салат з яловичиною в домашніх умовах готовий. Смачного!