Теплий салат з яловичиною і баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий салат в азіатському стилі з насиченим смаком може бути як закускою, так і повноцінним стравою. Готувати такий салат просто і швидко. Применяем метод стир-фрая!
Можна додати в салат помідори і селеру. Гостроту салату регулюйте за смаком.
- Яловичина - 300 грам (м'якоть)
- Баклажан - 1-2 штук (невеликі)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Чилі - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Паростки квасолі - 1 Склянка
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет рисовий білий - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Прянощі - За смаком (суміш п'яти спецій і коріандр)
- Зелень - За смаком (цибуля і петрушка)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
М'ясо наріжте тонкими дрібними скибочками. Обсмажте на сильному вогні при помішуванні до рум'яної скоринки.
Додайте баклажани і морква, нарізані тонкими скибочками. Смажте, помішуючи, хвилини 3, до м'якості баклажана.
Додайте цибулю, нашатковану уздовж цибулини соломкою і солодкий перець, нарізаний куточками. Смажте одну хвилину, не забуваючи помішувати.
Додайте цукор, перемішайте. Влийте рисовий оцет і соєвий соус, тушкуйте пару хвилин.
Викладіть в вок нарізаний соломкою чилі і рубаний часник. Пару раз перемішайте.
Додайте паростки квасолі і теж перемішайте їх пару раз із загальною масою.
Дайте страві постояти без нагріву 5-7 хвилин і сервірують теплим, посипавши рубаною петрушкою і зеленою цибулею.