Теплий салат з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Головний плюс теплого салату з яловичиною в тому, що він може виступати не тільки в якості закуски, але цілком здатний замінити на вашому столі основне блюдо, адже салатик виходить досить ситний.
Хоч цей рецепт приготування теплого салату з яловичиною є винаходом італійських кухарів, але в нашій сім'ї він прижився як рідний. Це й не дивно, адже в принципі всі інгредієнти в його складі цілком звичні для нас, правда смак у салату трохи солодкуватий через меду, але ми готуємо його, Проте, мало не кожен день. Зробити його зовсім не важко, а завдяки квасолі і м'яса в складі, салат виходить не тільки смачний, але і вельми поживний. У нашій родині всі без винятку люблять цей простий рецепт теплого салату з яловичиною, а тепер я з радістю поділюся їм і з вами.
- Яловичина відварна - 150 грам
- Макарони - 100 грам (черепашки або пір'я)
- Квасоля консервована - 200 грам
- Йогурт натуральний - 200 грам
- Мед рідкий - 100 грам
- Лук-пориста - 0, 5 штуки
- Шпинат - 60 грам
- Шинка - 100 грам (не обов'язково)
- Масло оливкове - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Для початку нам необхідно відварити яловичину в злегка підсоленій воді до повної готовності.
Для 20 хвилин до готовності м'яса, ставимо ще одну каструлю з водою і відварюємо в ній до готовності макарони. Готові макарони відкидаємо на друшляк і промиваємо, заправляємо їх столовою ложкою оливкової олії.
Тепер нарізаємо кільцями порей.
Відварену яловичину нарізаємо брусками.
Шпинат подрібнюємо.
Далі ми нагріваємо в сковороді трохи оливкового масла і обсмажуємо на ньому цибулю-порей протягом 2-3 хвилин, потім викладаємо на сковороду шпинат.
Додаємо яловичину, солимо все злегка і продовжуємо смажити.
Через якийсь час викладаємо нарізану шинку до решти інгредієнтів, смажимо все ще 5 хвилин.
А самі тим часом змішуємо в мисці зварені макарони з квасолею.
Перекладаємо обсмажене м'ясо з шинкою і овочами в глибоку миску, додаємо макарони і квасоля, перемішуємо все.
Потім наливаємо йогурт в стакан блендера і додаємо мед, гарненько все збиваємо.
Заливаємо цією сумішшю наш салат, перемішуємо все і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!