Телятина з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Телятина з печерицями - традиційне німецьке блюдо, також популярне в Австрії та німецьких кантонах Швейцарії. Як і всі німецьке, готується просто, виходить - ситно і смачно.
Телятина з печерицями - класичне німецьке блюдо. Якщо приготувати його з дійсно свіжої, якісної телятини, то блюдо вийде просто розкішним - ніжним, соковитим. Рецептів приготування телятини з печерицями в тій же Німеччині існує велика кількість, проте я зупинився на найбільш простому та ефективному.
- Luk-salotų - 2 штуки
- Телятина - 400 грам
- Печериці - 100 грам
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Вино біле - 40 мілілітрів
- Вершки 25% - 250 мілілітрів
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Лимонна цедра - 1/2 чайних ложки
Телятину нарізаємо кубиками стороною 2-3 см, prisypaem паприки, гарненько перемішуємо.
Розігріваємо в каструлі оливкову олію, кидаємо туди м'ясо. Обсмажуємо 3-4 хвилини на середньо-швидкому вогні, постійно помішуючи. М'ясо має покритися впевненою скоринкою і поміняти колір.
Обсмажене до напівготовності м'ясо перекладаємо в якусь іншу ємність і накриваємо кришкою - важливо, щоб м'ясо не охололо.
У тій же каструлі, де тільки що смажилося м'ясо, обсмажуємо до золотистого дрібно нарізану цибулю. Потім додаємо нарізані часточками печериці.
Додаємо відповідні спеції (за смаком) і, помішуючи, готуємо гриби з цибулею 5-7 хвилин на середньому вогні.
Потім вливаємо в каструлю вино. Випаровуємо практично повністю.
Коли вина в каструлі залишиться зовсім трохи, вливаємо в каструлю вершки.
Відразу ж додаємо м'ясо, перемішуємо і тушкуємо до готовності м'яса - ще хвилин 5 на середньому вогні.
Подаємо з улюбленим гарніром. Смачного!