Телятина з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання ніжною телятини і соковитих баклажанів зі свіжою зеленню, часником і сиром дає приголомшливий результат, блюдо виходить настільки смачне і ароматне, що від нього просто неможливо відірватися.
Взагалі я досить часто готую страви, в яких поєднуються м'ясо і різні овочі, а особливо я люблю баклажани. Взимку і влітку такі страви з'являються в моєму раціоні постійно, і в цьому рецепті я хочу поділитися з вами одним з них і розповісти, як зробити телятину з баклажанами. В принципі, це цілком класичне поєднання, яке завжди виходить смачним, я лише додала до нього помідори, цибулька, часник і побільше свіжої зелені. Блюдо вийшло дійсно шикарне, і я думаю, ви навіть можете приготувати таку телятину з баклажанами в домашніх умовах до святкового столу, впевнена, гості оцінять ваші старання.
- Телятина відварна - 350-400 грам
- Баклажани - 2-3 штук
- Помідори - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сир твердий - 80 грам
- Зелень свіжа - 80-100 грам
- Паста томатна - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - За смаком
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, почнем з того, що наріжемо баклажани кільцями, посипаємо їх сіллю, заллємо водою і залишимо хвилин на 10. Після цього викладаємо баклажани на паперовий рушник, щоб прибрати зайву рідину, і відправляємо на сковороду в розігріте масло. Смажимо баклажани до рум'яної золотистої скоринки, потім половину баклажанів викладаємо у форму для запікання.
Телятину попередньо відварюємо в злегка підсоленій воді до повної готовності, після чого нарізаємо м'ясо скибочками і викладаємо рівним шаром на баклажани.
На м'ясо викладаємо залишилися баклажани.
Потім ріжемо цибулю півкільцями і обсмажуємо його до золотистого кольору, додаємо до нього дрібно нарізані помідори, подрібнений часник і томатну пасту. Солимо і перчимо все за смаком, тушкуємо на повільному вогні 7-8 хвилин і викладаємо у форму для запікання.
Посипаємо все рясно подрібненої свіжою зеленню і тертим на крупній тертці сиром.
Ставимо форму в розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо все протягом 25 хвилин. Потім подаємо готову страву до столу, можна додати до нього який-небудь легенький гарнір, тому що воно саме по собі виходить досить ситне. Приємного всім апетиту!