Рецепт Телятина в рукаві в духовці фото

Телятина в рукаві в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Телятина
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід, Різдво
Гарячі страви, Страви в рукаві

Таку телятину в рукаві в духовці моя мама зазвичай готує на Різдво, коли ми всією нашою великою родиною збираємося у неї вдома. Блюдо дійсно виходить святковим і неймовірно смачним.


Коли мені хочеться зробити смачну вечерю для моїх домочадців і створити вдома святкову атмосферу, я завжди відразу ж згадую про цей рецепт приготування телятини в рукаві в духовці. Ця страва завжди асоціювалося у мене з нашими сімейними вечерями, а особливо з новорічними святами та Різдвом. Мяско за цим рецептом виходить просто дивовижне, воно настільки ніжне, соковите і ароматне, що словами описати це не можливо. Тому я пропоную вам приготувати телятину в рукаві в духовці в домашніх умовах, адже тільки так ви зрозумієте всю принадність цього чудового блюда.

  • Телятина - 1 кілограм (без кісток)
  • Бекон - 14-16 скибочок
  • Чорнослив - 100-150 грам
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, приправа для м'яса)
  • Сіль - За смаком
телятина в рукаві в духовці - фото крок 1
Для початку ми промиваємо телятину і витираємо її паперовими рушниками насухо. Потім робимо в м'ясі глибокі надрізи (не до кінця) і обмазуємо телятину з усіх боків сумішшю майонезу і гірчиці, посипаємо сіллю.
телятина в рукаві в духовці - фото крок 2
Викладаємо в розрізи чорнослив і щедро посипаємо м'ясо спеціями.
телятина в рукаві в духовці - фото крок 3
Тепер беремо обробну дошку і розкладаємо на ній скибочки бекону, на скибочки кладемо телятину і загортаємо її в бекон.
телятина в рукаві в духовці - фото крок 4
Далі ми акуратно перекладаємо м'ясо в рукав так, щоб не разбурена всю конструкцію. Перев'язуємо кінці рукава, робимо в ньому невеликі дурки для виходу пара і ставимо м'ясо 1-1, 5 години в холодильник для маринування.
телятина в рукаві в духовці - фото крок 5
Після того як телятина замаринується, відправляємо її в розігріту до 200 градусів духовку на годинку.
телятина в рукаві в духовці - фото крок 6
Готове мяско прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл - ось вам і святкова атмосфера, і смачну вечерю одночасно. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти