Телятина в рукаві в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Таку телятину в рукаві в духовці моя мама зазвичай готує на Різдво, коли ми всією нашою великою родиною збираємося у неї вдома. Блюдо дійсно виходить святковим і неймовірно смачним.
Коли мені хочеться зробити смачну вечерю для моїх домочадців і створити вдома святкову атмосферу, я завжди відразу ж згадую про цей рецепт приготування телятини в рукаві в духовці. Ця страва завжди асоціювалося у мене з нашими сімейними вечерями, а особливо з новорічними святами та Різдвом. Мяско за цим рецептом виходить просто дивовижне, воно настільки ніжне, соковите і ароматне, що словами описати це не можливо. Тому я пропоную вам приготувати телятину в рукаві в духовці в домашніх умовах, адже тільки так ви зрозумієте всю принадність цього чудового блюда.
- Телятина - 1 кілограм (без кісток)
- Бекон - 14-16 скибочок
- Чорнослив - 100-150 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, приправа для м'яса)
- Сіль - За смаком
Для початку ми промиваємо телятину і витираємо її паперовими рушниками насухо. Потім робимо в м'ясі глибокі надрізи (не до кінця) і обмазуємо телятину з усіх боків сумішшю майонезу і гірчиці, посипаємо сіллю.
Викладаємо в розрізи чорнослив і щедро посипаємо м'ясо спеціями.
Тепер беремо обробну дошку і розкладаємо на ній скибочки бекону, на скибочки кладемо телятину і загортаємо її в бекон.
Далі ми акуратно перекладаємо м'ясо в рукав так, щоб не разбурена всю конструкцію. Перев'язуємо кінці рукава, робимо в ньому невеликі дурки для виходу пара і ставимо м'ясо 1-1, 5 години в холодильник для маринування.
Після того як телятина замаринується, відправляємо її в розігріту до 200 градусів духовку на годинку.
Готове мяско прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл - ось вам і святкова атмосфера, і смачну вечерю одночасно. Приємного всім апетиту!