Запечена телятина в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Чи не обсмажування, НЕ гасіння, а саме запікання в рукаві, на мій погляд, є найкращим способом приготування будь-якого м'яса, в тому числі і ніжною телятини, адже так м'ясо завжди виходить соковитим.
Скажу вам чесно, оскільки я є завзятим м'ясоїдів, то перепробувала багато різних страв і способів приготування м'яса, але цей рецепт все одно залишається для мене одним з кращих. Скільки разів я не робила запечену телятину в рукаві в домашніх умовах, вона завжди виходила чудовою, не пересихала і залишалася соковитою. Звичайно, сам рецепт приготування запеченої телятини в рукаві можна трохи урізноманітнити, адже я запропонувала вас найпростіший варіант з сіллю і меленим перцем. Думаю, якщо ви додасте до телятини трохи улюблених спецій або овочів, смаку це зовсім не зашкодить, а може навіть і поліпшить його.
- Телятина - 800 грам
- Суміш мелених перців - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Отже, для початку ми промиваємо м'ясо під проточною водою і висушуємо його за допомогою паперових рушників. Потім натираємо телятину з усіх боків сіллю і меленим перцем і відправляємо м'ясо в холодильник на 2-3 годину. Після того як м'ясо замаринується, перекладаємо його в рукав для запікання і перев'язуємо його з обох сторін, робимо в рукаві кілька дірочок для виходу пара.
Ставимо м'ясо в духовку, розігріту до 245 градусів, і запікаємо 1, 5-2 годину. По завершенню 1, 5 годин м'ясо слід акуратно проткнути, якщо воно все одно жорстке, то запікати його ще 30-40 хвилин. Як тільки м'ясо стане м'яким, акуратно розрізаємо рукав, розкриваємо телятину і ще на 15-20 хвилин відправляємо її в духовку, щоб м'ясо покрилося ароматної скоринкою.
Готове м'ясо витягаємо з духовки і даємо йому час трохи охолонути, потім розрізаємо телятину на ломики.
Подаємо м'ясо з будь-яким гарніром на ваш смак, його також можна додавати в різні салати і робити з ним бутерброди - смачно буде в будь-якому випадку. Смачного!