Рецепт Телятина тушкована у вині фото

Телятина тушкована у вині
(покроковий рецепт з фото)

Середземноморська кухня
М'ясо , Телятина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Традиційна страва середземноморської кухні - телятина тушкована у вині. Беремо кілька простих овочів, шматок телятини, пляшку вина - і життя, можна сказати, вдалася.

Опис приготування:

Вперше спробувати телятину тушковану в провині мені довелося в ресторані іспанської кухні. Боже, як це смачно ... А найголовніше, що повторити це чудове блюдо в домашніх умовах було дуже просто. Рецепт тушкованою телятини у вині дуже простий і не вимагає ні якихось великих кулінарних навичок, ні складних інгредієнтів. Ця страва без праці приготує будь-яка доросла людина. І мій рецепт в цьому допоможе

Отже, як приготувати телятину тушковану в провині:

1. Беремо велику каструлю, розігріваємо в ній масло. Додаємо дрібно нарізану цибулю і моркву, обсмажуємо 2-3 хвилини до прозорості лука.

2. Додаємо в каструлю крупно нарізаний перець. Смажимо ще пару хвилин. До речі, що стосується овочів - ви можете додатково вкласти в інші овочі або не додавати їх зовсім.

3. Тепер додаємо телятину і обсмажуємо її до скориночки з усіх боків. Нам потрібно, щоб м'ясо покрилося скоринкою, яка не випускатиме цінний сік і залишить м'ясо ніжним всередині.

4. Коли м'ясо покрилося скоринкою, додаємо 2 склянки вина і повністю їх випаровуємо.

5. Коли вино випарується, додаємо в каструлю склянку бульйону або води, ще один стакан вина, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою на повільному вогні до повної готовності блюда. Це ще хвилин 20 приблизно.

Через 20 хвилин можна знімати пробу, якщо телятина м'яка - значить страва готова. Якщо ні - підливаємо ще трохи рідини і тушкуємо, поки телятина не стане ніжною та м'якою.

Смачного!


  • Телятина - 500 грам
  • Морква - 100 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Перець червоний болгарський - 3 штуки
  • Вино - 3 склянки
  • Бульйон - 1/4 L
Вперше спробувати телятину тушковану в провині мені довелося в ресторані іспанської кухні. Боже, як це смачно ... А найголовніше, що повторити це чудове блюдо в домашніх умовах було дуже просто. Рецепт тушкованою телятини у вині дуже простий і не вимагає ні якихось великих кулінарних навичок, ні складних інгредієнтів. Ця страва без праці приготує будь-яка доросла людина. І мій рецепт в цьому допоможе

Отже, як приготувати телятину тушковану в провині:

1. Беремо велику каструлю, розігріваємо в ній масло. Додаємо дрібно нарізану цибулю і моркву, обсмажуємо 2-3 хвилини до прозорості лука.

2. Додаємо в каструлю крупно нарізаний перець. Смажимо ще пару хвилин. До речі, що стосується овочів - ви можете додатково вкласти в інші овочі або не додавати їх зовсім.

3. Тепер додаємо телятину і обсмажуємо її до скориночки з усіх боків. Нам потрібно, щоб м'ясо покрилося скоринкою, яка не випускатиме цінний сік і залишить м'ясо ніжним всередині.

4. Коли м'ясо покрилося скоринкою, додаємо 2 склянки вина і повністю їх випаровуємо.

5. Коли вино випарується, додаємо в каструлю склянку бульйону або води, ще один стакан вина, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою на повільному вогні до повної готовності блюда. Це ще хвилин 20 приблизно.

Через 20 хвилин можна знімати пробу, якщо телятина м'яка - значить страва готова. Якщо ні - підливаємо ще трохи рідини і тушкуємо, поки телятина не стане ніжною та м'якою.

Смачного!

Схожі рецепти