Телятина тушкована у вині
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна страва середземноморської кухні - телятина тушкована у вині. Беремо кілька простих овочів, шматок телятини, пляшку вина - і життя, можна сказати, вдалася.
Вперше спробувати телятину тушковану в провині мені довелося в ресторані іспанської кухні. Боже, як це смачно ... А найголовніше, що повторити це чудове блюдо в домашніх умовах було дуже просто. Рецепт тушкованою телятини у вині дуже простий і не вимагає ні якихось великих кулінарних навичок, ні складних інгредієнтів. Ця страва без праці приготує будь-яка доросла людина. І мій рецепт в цьому допоможе
Отже, як приготувати телятину тушковану в провині:
1. Беремо велику каструлю, розігріваємо в ній масло. Додаємо дрібно нарізану цибулю і моркву, обсмажуємо 2-3 хвилини до прозорості лука.
2. Додаємо в каструлю крупно нарізаний перець. Смажимо ще пару хвилин. До речі, що стосується овочів - ви можете додатково вкласти в інші овочі або не додавати їх зовсім.
3. Тепер додаємо телятину і обсмажуємо її до скориночки з усіх боків. Нам потрібно, щоб м'ясо покрилося скоринкою, яка не випускатиме цінний сік і залишить м'ясо ніжним всередині.
4. Коли м'ясо покрилося скоринкою, додаємо 2 склянки вина і повністю їх випаровуємо.
5. Коли вино випарується, додаємо в каструлю склянку бульйону або води, ще один стакан вина, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою на повільному вогні до повної готовності блюда. Це ще хвилин 20 приблизно.
Через 20 хвилин можна знімати пробу, якщо телятина м'яка - значить страва готова. Якщо ні - підливаємо ще трохи рідини і тушкуємо, поки телятина не стане ніжною та м'якою.
Смачного!
- Телятина - 500 грам
- Морква - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Перець червоний болгарський - 3 штуки
- Вино - 3 склянки
- Бульйон - 1/4 L
Отже, як приготувати телятину тушковану в провині:
1. Беремо велику каструлю, розігріваємо в ній масло. Додаємо дрібно нарізану цибулю і моркву, обсмажуємо 2-3 хвилини до прозорості лука.
2. Додаємо в каструлю крупно нарізаний перець. Смажимо ще пару хвилин. До речі, що стосується овочів - ви можете додатково вкласти в інші овочі або не додавати їх зовсім.
3. Тепер додаємо телятину і обсмажуємо її до скориночки з усіх боків. Нам потрібно, щоб м'ясо покрилося скоринкою, яка не випускатиме цінний сік і залишить м'ясо ніжним всередині.
4. Коли м'ясо покрилося скоринкою, додаємо 2 склянки вина і повністю їх випаровуємо.
5. Коли вино випарується, додаємо в каструлю склянку бульйону або води, ще один стакан вина, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою на повільному вогні до повної готовності блюда. Це ще хвилин 20 приблизно.
Через 20 хвилин можна знімати пробу, якщо телятина м'яка - значить страва готова. Якщо ні - підливаємо ще трохи рідини і тушкуємо, поки телятина не стане ніжною та м'якою.
Смачного!