Тефтелі з рисом в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Досить просте і економічне блюдо, яке з легкістю можна довірити приготувати кухонної техніки - ці соковиті і смачні курячі тефтелі з рисом в мультиварці.
Приготувати тефтелі з рисом в мультиварці в домашніх умовах можна з будь-якого м'ясного фаршу. Якщо покласти свинину, то в фарш можна не додавати сметану, адже вона і так досить соковита. Також відмінно з м'ясом поєднується свіжа зелень, дрібно нарізану її додають прямо в фарш.
- Фарш - 500 грам
- Мал - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
1. Насамперед необхідно зварити рис. Можна зробити це прямо в мультиварці. Коли програма буде завершена, його найкраще промити під холодною водою.
2. Далі рецепт приготування тефтелей з рисом в мультиварці переходить до наступного етапу. Цибулину потрібно очистити і нарізати невеликими кубиками. На дно чаші мультиварки налити трохи рослинного масла і відправити туди цибулю. Включити режим Випічка на 15 хвилин.
3. Тим часом очистити і натерти на середній терці моркву. Надіслати до цибулі і смажити до відключення програми, періодично помішуючи.
4. Фарш (в даному випадку курячий) посолити і поперчити за смаком. Додати улюблені спеції.
5. Коли овочі трохи підсмажаться, додати дрібку солі і приправи. Перемішати.
6. Готові овочі перекласти в мисочку з фаршем.
7. Часник очистити і видавити через прес. Додати до фаршу, все ретельно перемішати.
8. Додати рис.
9. Щоб тефтелі з рисом в мультиварці в домашніх умовах були більш соковитими, додати трохи сметани. Як слід перемішати.
10. Сформувати з отриманого фаршу тюфтельки і викласти на дно чаші мультиварки. Томатну пасту розчинити в теплій воді. Посолити і поперчити за смаком. Додати в мультиварку і включити режим Гасіння на 40 хвилин.