Рецепт Тефтелі з рисом і грибами фото

Тефтелі з рисом і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Я вже говорила про те, що існує дуже багато рецептів тефтелей, так ось сьогодні я розповім вам, як приготувати тефтелі з рисом і грибами - ще одну вдалу варіацію цієї страви.

Якщо звичайні тефтелі вам вже порядком набридли, то я пропоную вам відмінний рецепт приготування тефтелей з рисом і грибами, який вже точно привнесе різноманітність в ваше повсякденне меню. І не варто лякати досить великого списку інгредієнтів - на ділі все виявиться вельми просто і швидко. У вас вийдуть неймовірно смачні, ароматні і ситні м'ясні кульки в томатно-сметанному соусі. На мій погляд, для сімейної вечері кращого варіанту годі й шукати. Тому вирушайте в магазин за необхідними продуктами і приступайте до справи, я в свою чергу розповім вам, як приготувати тефтелі з рисом і грибами. Зберіть всіх рідних і близьких вам людей і влаштуйте їм невеличке свято зі смачною їжею.

  • Фарш яловичий - 300 грам
  • Рис відварний - 3/4 склянки
  • Гриби - 250 грам(zdesy Лисички)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1 штука
  • Сир - 50 грам
  • Кріп свіжий рубаний - 2 Ст. Ложки
  • Томати у власному соку - 3 штуки
  • Сік томатний - 0, 5 склянки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Крем - 3-4 Ст. Ложок
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
тефтелі з рисом і грибами - фото крок 1
Для початку чистимо цибулю і часник і нарізаємо на великі шматки. Розміщуємо їх і гриби в чашу блендера і подрібнюємо до більш дрібних шматочків.
тефтелі з рисом і грибами - фото крок 2
Тепер викладаємо цю суміш в глибоку миску, додаємо фарш, і відварений рис, ретельно перемішуємо.
тефтелі з рисом і грибами - фото крок 3
Сир тремо на середній тертці, зелень подрібнюємо і викладаємо в миску з фаршем. Солимо і заправляємо мелений перцем, ще раз добре перемішуємо до однорідності.
тефтелі з рисом і грибами - фото крок 4
Томати очищаємо від шкірки і подрібнюємо, перекладаємо їх в окрему миску, додаємо томатний сік, сметану і цукор, перемішуємо. У чашці змішуємо борошно з водою, ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
тефтелі з рисом і грибами - фото крок 5
Тепер нам необхідно з'єднати розведену муку і томатну суміш. Добре перемішуємо її.
тефтелі з рисом і грибами - фото крок 6
Тепер мочім руки у воді і ліпимо з приготованого фаршу тефтелі, викладаємо їх в форму для запікання. Потім заливаємо тефтелі соусом і накриваємо форму фольгою. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо протягом години. Тюфтельки готові! Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти