Тефтелі з курятини в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ви прийшли з роботи, а голодна родина вимагає вечерю. Знайома ситуація? Що ж, вас врятують тефтелі з курятини. Сил і часу на готування піде на так багато, а результат буде чудовий!
Страви з курки завжди відрізняються особливим смаком. Нежирні і дієтичні вони ідеально підходять дітям. Але зазвичай головна проблема при готування курки - не пересушити її. Якщо ви зробите тефтелі з курятини в духовці, то можете бути впевнені, що отримаєте соковите, ароматне блюдо. А завдяки вівсяним пластівців тюфтельки виходять прямо повітряні. Будьте впевнені, це оцінять всі!
- Куряче філе - 900 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Вівсяні пластівці - 1 Склянка (стакан повинен бути повним по вінця.)
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Вода кип'ячена - 300 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Куряче філе промити, обсушити, нарізати на шматочки, подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки.
Цибулю почистити, дрібно порізати.
Морква вимити, почистити, натерти на крупній тертці.
У курячий фарш додати порізану цибулю, яйце, натертую морковь, вівсяні пластівці, сіль, перець.
Все добре вимішати і сформувати тефтелі. Викласти їх у форму для запікання.
У мисці змішати томатну пасту, сметану, сіль, перець. Додати кип'ячену воду. Добре розмішати.
Залити отриманим соусом тефтелі так, щоб вони були на 3/4 покриті рідиною. Накрити фольгою і поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів 1 час.
Готові тефтелі можна подавати з будь-яким гарніром. Або просто з овочами. Смачного!