Тефтелі з гречкою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі з гречкою в духовці - це цілком самостійне блюдо. Я б назвала його низькокалорійним, адже процес готування без смаження, тефтелі формуються і запікаються, тому тут ні краплі жиру!
Самий легким варіантом для травлення будуть курячі тефтелі з гречкою, м'ясо курки готується дуже швидко. Я використовувала томатний сік для заливки, але можна запікати і в сметані. Розведіть її попередньо у воді, посоліть - і запікайте за рецептом.
- Куряче філе - 1 штука (велике)
- Гречка - 1 Склянка
- Томатний сік - 3 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
1. Підготуйте продукти. Вимийте курячу грудку, зніміть з неї шкіру і приберіть кісточку. Очистіть цибулю і часник. Гречку переберіть від сміття і вимийте під водою.
2. Куряче філе порізати на шматочки, складіть в блендер і подрібніть з цибулею, часником, сіллю і перцем меленим.
3. Курячий фарш з'єднайте з гречкою і сметаною. Ретельно перемішайте.
4. Сформуйте тефтелі невеликого розміру. Я набирала фарш чайною ложкою і катала кульки мокрими руками. Складіть тефтелі в глибоке деко.
5. Залийте тефтелі томатним соком так, щоб вони повністю були їм покриті. Надішліть в духовку на 40 хвилин, температура - 200 градусів.
6. Готові тефтелі подавайте зі сметаною. Смачного!