Тефтелі з гречкою і кетчупом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати тефтелі. Але не класичні, а з гречкою, кетчупом і вершками. Всі ці продукти добре поєднуються. Беріть на замітку!
Запропоноване блюдо подужає навіть новачок в сфері кулінарії. Здебільшого тут потрібно просто все змішати, сфорязикть, залити соусом і запекти. А соус готувати одне задоволення! Адже додаючи кетчуп більше не потрібно додатково вводити спеції. Смак збалансований.
- Фарш - 400 грам (змішаний 1:1, індичка і курка)
- Гречана крупа - 5 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кетчуп - 80 грам
- Вершки 10% - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Льняна мука - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком (мелений)
Необхідні продукти.
Відваріть гречку до готовності. Охолодіть і змішайте з фаршем. Додайте сіль, перець, перемішайте.
В 1 ст.Л рослинного масла і 5 ст.Л. Води тушкуйте довільно нарізану цибулю до напівготовності.
З фаршу сформуйте тефтелі, обваляйте в лляної борошні.
Покладіть в глибоку форму.
До напівготовому цибулі додайте діабетичний кетчуп. Розмішайте, прогрійте на вогні 2 хвилини.
Додайте вершки, перемішайте, прогрійте протягом 3 хвилин і зніміть з вогню.
Отриманим соусом залийте тефтелі в формі. Злегка потрясіть форму, щоб соус рівномірно розподілився. Поставте в гарячу духовку (180 градусів) з 30 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте тефтелі.
Подавайте відразу ж. Можна додатково подати гарнір або овочевий салат. Також не зайвим буде кетчуп без цукру і крохмалю. Смачного!