Тефтелі під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт тефтелей під соусом в духовці - до ваших послуг! думаю, вам таке блюдо сподобається: в ньому немає нічого зайвого, воно як раз в міру ніжне, в міру ситне і не в міру смачне!
Ділюся простим рецептом тефтелей під соусом в духовці. Вони, як і належить тефтелі, виходять смачними і ситними. А ще соковитими і дуже-дуже апетитними. Разом з соусом вони доповнять будь-який ваш гарнір. Спробуйте!
- Яловичина - 400 грам
- Рис відварний - 200 грам
- Цибуля - 200 грам
- Морква - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Томатна паста - 100 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком
1. Підготовчий етап. Фарш розморозимо, рис відварити до напівготовності, а цибуля з морквою обсмажити на олії.
2. Змішаємо рис, фарш, спеції за смаком і цибулю з морквою. Формуємо вологими руками тефтелі. Обсмажити їх на сильному вогні з усіх боків до рум'яної. Це потрібно для того, щоб вони не розвалилися під впливом киплячого в духовці соусу.
3. Для соусу змішаємо томатну пасту, сметану і борошно. Спеції, якщо хочете, теж додамо. Виливаємо соус на тефтелі, і відправляємо все разом пекти в духовку при 180 градусах 35-40 хвилин.
4. Все готово! Кличте домочадців до столу!