Рецепт Тефтелі під сметанним соусом фото

Тефтелі під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряче філе
Дієтичне харчування , Роздільне харчування , Вагітним і годуючим , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я не люблю смажити котлети, завжди багато жиру бризкає і потрібно придумати соковитий гарнір. І я згадала про тефтелі! Це відмінний варіант: потрібно всього лише зробити фарш і запекти його в духовці під соусом!

Опис приготування:

Для тефтелек можна використовувати різні сорти і види м'яса, дивлячись який результат ви хочете отримати в результаті. Курячі тефтелі більш дієтичні, а ось зі свинини будуть соковитіше, але калорийнее. Можна комбінувати м'ясо, наприклад - додати половину курячого фаршу і половину з телятини. Пробуйте і діліться враженнями!

  • Куряче філе - 600 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 1 Склянка
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 2 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Рис круглий - 2-3 Ст. Ложок
тефтелі під сметанним соусом - фото крок 1
Підготуйте продукти для тефтелей і соусу. Овочі очистіть і промийте під водою. Приступимо!
тефтелі під сметанним соусом - фото крок 2
Спочатку приготуйте фарш для тефтелей. Для цього куряче філе вимийте, обсушити і порізати шматочками. Складіть його в подрібнювач, додайте солі, перцю, часнику, перетворите все в фарш.
тефтелі під сметанним соусом - фото крок 3
До курячого фаршу додайте промитий рис і сире яйце. Ретельно перемішуйте фарш до утворення однорідного вузького грудки.
тефтелі під сметанним соусом - фото крок 4
Вологими руками зліпити тефтелі, викладіть їх в змащене деко. Розмір тефтелей може бути будь-яким, на ваш погляд.
тефтелі під сметанним соусом - фото крок 5
Для приготування соусу потрібно підготувати овочі. Цибуля поріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. Пасеруйте овочі на рослинному маслі з сіллю до м'якості.
тефтелі під сметанним соусом - фото крок 6
Влийте воду, змішану з борошном, додайте сметану. Перемішайте і прогрійте соус. Кип'ятити його не потрібно.
тефтелі під сметанним соусом - фото крок 7
Залийте тефтелі соусом з овочами. Відправте їх в духовку на 35 хвилин, температура духовки одлжна бути приблизно 180 градусів.
тефтелі під сметанним соусом - фото крок 8
Тефтелі під сметанним соусом готові! Подавайте їх гарячими з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти