Тефтелі під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Я не люблю смажити котлети, завжди багато жиру бризкає і потрібно придумати соковитий гарнір. І я згадала про тефтелі! Це відмінний варіант: потрібно всього лише зробити фарш і запекти його в духовці під соусом!
Для тефтелек можна використовувати різні сорти і види м'яса, дивлячись який результат ви хочете отримати в результаті. Курячі тефтелі більш дієтичні, а ось зі свинини будуть соковитіше, але калорийнее. Можна комбінувати м'ясо, наприклад - додати половину курячого фаршу і половину з телятини. Пробуйте і діліться враженнями!
- Куряче філе - 600 грам
- Яйце - 1 штука
- Крем - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Рис круглий - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте продукти для тефтелей і соусу. Овочі очистіть і промийте під водою. Приступимо!
Спочатку приготуйте фарш для тефтелей. Для цього куряче філе вимийте, обсушити і порізати шматочками. Складіть його в подрібнювач, додайте солі, перцю, часнику, перетворите все в фарш.
До курячого фаршу додайте промитий рис і сире яйце. Ретельно перемішуйте фарш до утворення однорідного вузького грудки.
Вологими руками зліпити тефтелі, викладіть їх в змащене деко. Розмір тефтелей може бути будь-яким, на ваш погляд.
Для приготування соусу потрібно підготувати овочі. Цибуля поріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. Пасеруйте овочі на рослинному маслі з сіллю до м'якості.
Влийте воду, змішану з борошном, додайте сметану. Перемішайте і прогрійте соус. Кип'ятити його не потрібно.
Залийте тефтелі соусом з овочами. Відправте їх в духовку на 35 хвилин, температура духовки одлжна бути приблизно 180 градусів.
Тефтелі під сметанним соусом готові! Подавайте їх гарячими з будь-яким гарніром. Смачного!