Тефтелі під грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Мої дітки обожнюють тефтелі і котлетки. Люблять їх в будь-яких видах, навіть в школі і в садку із задоволенням з'їдають. Вдома я вирішила теж всіх порадувати подібним блюдом. Поділюся рецептом з вами.
Я пішла ще далі, і вирішила дещо змінити в звичному рецепті, а саме зробити його більш святковим. Ви можете прочитати про те, як приготувати тефтелі під грибним соусом. В заливку додала трохи вина, але природно, якщо готуєте для дітей, то обходитесь без нього.
- Фарш - 500 грам
- Печериці - 300 грам
- Бульйон - 200 мілілітрів
- Біле вино - 50 мілілітрів
- Твердий сир - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Фарш змішайте з яйцем і однієї дрібно нарубаної цибулиною з часником.
Додайте у фарш сухарі. Добре перемішайте. Сформуйте кульки.
Обсмажте фрикадельки в маслі з усіх боків до золотистого кольору. Потім перекладіть їх у формі для запікання.
Тепер займіться соусом. Лук почистіть і дрібно наріжте. Надішліть його на сковороду в масло, і обсмажте до м'якості. Потім додайте до нього нарізані печериці. Готуйте до рум'яності.
Далі додайте в сковороду сметану, бульйон, борошно, сіль, перець і вино. Доведіть соус на невеликому вогні до потрібної густоти.
Готовим соусом залийте тефтелі, а зверху натріть сир.
Випікайте блюдо в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 15 хвилин. Смачного!