Рецепт Тефтелі під грибним соусом фото

Тефтелі під грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування, Роздільне харчування, Вагітним і годуючим, Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Мої дітки обожнюють тефтелі і котлетки. Люблять їх в будь-яких видах, навіть в школі і в садку із задоволенням з'їдають. Вдома я вирішила теж всіх порадувати подібним блюдом. Поділюся рецептом з вами.

Я пішла ще далі, і вирішила дещо змінити в звичному рецепті, а саме зробити його більш святковим. Ви можете прочитати про те, як приготувати тефтелі під грибним соусом. В заливку додала трохи вина, але природно, якщо готуєте для дітей, то обходитесь без нього.

  • Фарш - 500 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Бульйон - 200 мілілітрів
  • Біле вино - 50 мілілітрів
  • Твердий сир - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
тефтелі під грибним соусом - фото крок 1
Фарш змішайте з яйцем і однієї дрібно нарубаної цибулиною з часником.
тефтелі під грибним соусом - фото крок 2
Додайте у фарш сухарі. Добре перемішайте. Сформуйте кульки.
тефтелі під грибним соусом - фото крок 3
Обсмажте фрикадельки в маслі з усіх боків до золотистого кольору. Потім перекладіть їх у формі для запікання.
тефтелі під грибним соусом - фото крок 4
Тепер займіться соусом. Лук почистіть і дрібно наріжте. Надішліть його на сковороду в масло, і обсмажте до м'якості. Потім додайте до нього нарізані печериці. Готуйте до рум'яності.
тефтелі під грибним соусом - фото крок 5
Далі додайте в сковороду сметану, бульйон, борошно, сіль, перець і вино. Доведіть соус на невеликому вогні до потрібної густоти.
тефтелі під грибним соусом - фото крок 6
Готовим соусом залийте тефтелі, а зверху натріть сир.
тефтелі під грибним соусом - фото крок 7
Випікайте блюдо в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 15 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти