Рецепт Тефтелі з грибним соусом та картоплею по-селянськи фото

Тефтелі з грибним соусом та картоплею по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , По-селянськи , Тефтелі
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Рецепт приготування тефтелей з картоплею по-селянськи і грибним соусом. Ці тефтелі - ідеальне блюдо для сімейної вечері.

Опис приготування:

Приготувати таку страву зовсім не складно, багато часу на його приготування не потрібно. Картопля - відмінний гарнір до тефтелі.

  • Фарш - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Печериці - 200 грам
  • Вершки - 300 мілілітрів
  • Білий перець, майоран, обкладинка - 1 За смаком (на кінчику ножа)
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 За смаком
  • Картопля - 5 штук
тефтелі з грибним соусом та картоплею по-селянськи - фото крок 1
1. В першу чергу приготуємо фарш. Додаємо солі (за смаком), додаємо сюди кориці, білого перцю і майорану, все гарненько перемішуємо. З отримав фаршу сформуємо невеликі тефтелі. До золотистого кольору обсмажуємо тефтелі і прибираємо з вогню.
тефтелі з грибним соусом та картоплею по-селянськи - фото крок 2
2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його невеликими шматочками, так само очищаємо і нарізаємо печериці. На сковороді до м'якості обсмажуємо цибулю і гриби, а потім вливаємо сюди коньяку (одну ложку) і підпалюємо. Коли згасне синє полум'я, додаємо борошно, вершки і сіль. Продовжуємо гасити (соус повинен загуснути). Тефтелі викладаємо у форму для запікання, зверху поливаємо соусом. Відправимо на 15 хвилин в розігріту духовку.
тефтелі з грибним соусом та картоплею по-селянськи - фото крок 3
3. Тепер промиваємо картоплю і очищаємо його від шкірки. Кожну картоплину розрізаємо на вісім частин.
тефтелі з грибним соусом та картоплею по-селянськи - фото крок 4
4. Картопля хвилин десять відварюємо в киплячій воді. Воду обов'язково добре підсолити (більше ніж зазвичай). Тепер картопля перекладаємо на сковороду і до хрусткої скоринки обсмажуємо.
тефтелі з грибним соусом та картоплею по-селянськи - фото крок 5
5. Далі перекладаємо готовий гарнір і тефтелі на тарілку. Блюдо готово.

Схожі рецепти