Тефтелі з грибним соусом та картоплею по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тефтелей з картоплею по-селянськи і грибним соусом. Ці тефтелі - ідеальне блюдо для сімейної вечері.
Приготувати таку страву зовсім не складно, багато часу на його приготування не потрібно. Картопля - відмінний гарнір до тефтелі.
- Фарш - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 200 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Білий перець, майоран, обкладинка - 1 За смаком (на кінчику ножа)
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 За смаком
- Картопля - 5 штук
1. В першу чергу приготуємо фарш. Додаємо солі (за смаком), додаємо сюди кориці, білого перцю і майорану, все гарненько перемішуємо. З отримав фаршу сформуємо невеликі тефтелі. До золотистого кольору обсмажуємо тефтелі і прибираємо з вогню.
2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його невеликими шматочками, так само очищаємо і нарізаємо печериці. На сковороді до м'якості обсмажуємо цибулю і гриби, а потім вливаємо сюди коньяку (одну ложку) і підпалюємо. Коли згасне синє полум'я, додаємо борошно, вершки і сіль. Продовжуємо гасити (соус повинен загуснути). Тефтелі викладаємо у форму для запікання, зверху поливаємо соусом. Відправимо на 15 хвилин в розігріту духовку.
3. Тепер промиваємо картоплю і очищаємо його від шкірки. Кожну картоплину розрізаємо на вісім частин.
4. Картопля хвилин десять відварюємо в киплячій воді. Воду обов'язково добре підсолити (більше ніж зазвичай). Тепер картопля перекладаємо на сковороду і до хрусткої скоринки обсмажуємо.
5. Далі перекладаємо готовий гарнір і тефтелі на тарілку. Блюдо готово.