Рецепт Деруни з грибним соусом фото

Деруни з грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Гриби
Дієтичне харчування, Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Хочу показати вам, як приготувати деруни з грибним соусом. Це дуже просте, для багатьох традиційне і улюблене блюдо. При цьому воно досить ситне, дуже апетитне і неймовірно смачне.

Можна сміливо сказати, що деруни з грибним соусом в домашніх умовах - повноцінне блюдо на обід або вечерю для всієї родини. Хрустка скоринка, ніжна картопля всередині - це неймовірно смачно. Іноді можна побалувати себе ситним, калорійним, але таким класним блюдом.

  • Картопля - 8-10 штук
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець - За смаком
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Гриби - 250 грам
  • Крем - 200 грам
  • Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
  • Зелень - 1 За смаком
  • Яйце - 2 штуки
деруни з грибним соусом - фото крок 1
1. Рекомендую почати рецепт приготування дерунів з грибним соусом з останнього. Очистіть і подрібніть цибулю з часником. На сковороді розігрійте невелику кількість рослинної олії, Відведіть туди цибулю. Обсмажте його з часником до прозорості.
деруни з грибним соусом - фото крок 2
2. Тим часом вимийте, очистіть і при необхідності подрібніть гриби.
деруни з грибним соусом - фото крок 3
3. Викладіть гриби на сковороду, смажте-тушкуйте їх до готовності на середньому вогні. Посоліть і поперчіть в процесі за смаком. Коли гриби готові, їх можна злегка подрібнити занурювальним блендером або залишити в такому вигляді, як вам більше подобається.
деруни з грибним соусом - фото крок 4
4. Остудіть гриби, з'єднайте їх зі сметаною. Перемішайте все, за бажанням додайте ще трохи солі, перцю, або інших спецій. Вимийте і висушіть невелику кількість зелені. Наріжте її дрібно і додайте до грибів зі сметаною. Все ще раз перемішайте, а потім приберіть соус в холодильник.
деруни з грибним соусом - фото крок 5
5. Тепер можна зайнятися картоплею. Очистіть його, вимийте, натріть на тертці і викладіть в глибоку миску або каструлю. Вбийте яйце, приправити сіллю, додайте при бажанні щіпку перцю. Перемішайте все.
деруни з грибним соусом - фото крок 6
6. На сковороді розігрійте олію. Ложкою викладайте картопля, формуючи тоненькі млинці. Смажте їх на середньому вогні до рум'яності з двох сторін.
деруни з грибним соусом - фото крок 7
7. Після викладіть на паперову серветку, щоб видалити надлишки масла. Промокнув, можна викладати готові оладки на тарілку і подавати їх з грибним соусом до столу. Смачного!

Схожі рецепти