Деруни з грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати вам, як приготувати деруни з грибним соусом. Це дуже просте, для багатьох традиційне і улюблене блюдо. При цьому воно досить ситне, дуже апетитне і неймовірно смачне.
Можна сміливо сказати, що деруни з грибним соусом в домашніх умовах - повноцінне блюдо на обід або вечерю для всієї родини. Хрустка скоринка, ніжна картопля всередині - це неймовірно смачно. Іноді можна побалувати себе ситним, калорійним, але таким класним блюдом.
- Картопля - 8-10 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - За смаком
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 2-4 зубчиків
- Гриби - 250 грам
- Крем - 200 грам
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Зелень - 1 За смаком
- Яйце - 2 штуки
1. Рекомендую почати рецепт приготування дерунів з грибним соусом з останнього. Очистіть і подрібніть цибулю з часником. На сковороді розігрійте невелику кількість рослинної олії, Відведіть туди цибулю. Обсмажте його з часником до прозорості.
2. Тим часом вимийте, очистіть і при необхідності подрібніть гриби.
3. Викладіть гриби на сковороду, смажте-тушкуйте їх до готовності на середньому вогні. Посоліть і поперчіть в процесі за смаком. Коли гриби готові, їх можна злегка подрібнити занурювальним блендером або залишити в такому вигляді, як вам більше подобається.
4. Остудіть гриби, з'єднайте їх зі сметаною. Перемішайте все, за бажанням додайте ще трохи солі, перцю, або інших спецій. Вимийте і висушіть невелику кількість зелені. Наріжте її дрібно і додайте до грибів зі сметаною. Все ще раз перемішайте, а потім приберіть соус в холодильник.
5. Тепер можна зайнятися картоплею. Очистіть його, вимийте, натріть на тертці і викладіть в глибоку миску або каструлю. Вбийте яйце, приправити сіллю, додайте при бажанні щіпку перцю. Перемішайте все.
6. На сковороді розігрійте олію. Ложкою викладайте картопля, формуючи тоненькі млинці. Смажте їх на середньому вогні до рум'яності з двох сторін.
7. Після викладіть на паперову серветку, щоб видалити надлишки масла. Промокнув, можна викладати готові оладки на тарілку і подавати їх з грибним соусом до столу. Смачного!