Тефтелі під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Пару років тому я відкрила для себе універсальний соус, який підходить під гарячі м'ясні та рибні страви. І я продовжую пробувати його в різних інтерпретаціях. Наприклад, в наступному рецепті.
Уважно ознайомтеся з тим, як приготувати тефтелі під соусом "бешамель" . Ніжна текстура фаршу в заливці сподобається дорослим і дітям. Ще раз переконуюся в тому, що такі знайомі і прості страви з дитинства можна поліпшити. У дитинстві я тефтелі не любила, а зараз їм із задоволенням!
- Фарш яловичий - 700 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 800 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Твердий сир - 50 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
Лук з часником подрібніть. Обсмажте їх в рослинному маслі і додайте до фаршу. Туди ж додайте нарубану зелень, перець і сіль. Перемішайте масу.
Сформуйте з фаршу кульки. Кожен обваляйте в борошні.
Тефтелі обсмажте в олії (пару хвилин). Потім перекладіть їх у жароміцних посуд.
Займіться соусом. Розтопити вершкове масло. Додайте в нього 3 ст. Ложки борошна. Помішуючи, підсмажте це. Потім влийте молоко і варіть соус до густоти. Всипте нарубану зелень, сіль і перець. Покрийте тефтелі "бешамель" .
І, нарешті, натріть зверху сир.
Запікайте тефтелі в духовій шафі при 180 градусах протягом 40 хвилин. Смачного!