Рецепт Тефтелі під соусом «бешамель» фото

Тефтелі під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування, Роздільне харчування, Вагітним і годуючим, Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Пару років тому я відкрила для себе універсальний соус, який підходить під гарячі м'ясні та рибні страви. І я продовжую пробувати його в різних інтерпретаціях. Наприклад, в наступному рецепті.

Уважно ознайомтеся з тим, як приготувати тефтелі під соусом "бешамель" . Ніжна текстура фаршу в заливці сподобається дорослим і дітям. Ще раз переконуюся в тому, що такі знайомі і прості страви з дитинства можна поліпшити. У дитинстві я тефтелі не любила, а зараз їм із задоволенням!

  • Фарш яловичий - 700 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Молоко - 800 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Твердий сир - 50 грам
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
тефтелі під соусом
Лук з часником подрібніть. Обсмажте їх в рослинному маслі і додайте до фаршу. Туди ж додайте нарубану зелень, перець і сіль. Перемішайте масу.
тефтелі під соусом
Сформуйте з фаршу кульки. Кожен обваляйте в борошні.
тефтелі під соусом
Тефтелі обсмажте в олії (пару хвилин). Потім перекладіть їх у жароміцних посуд.
тефтелі під соусом
Займіться соусом. Розтопити вершкове масло. Додайте в нього 3 ст. Ложки борошна. Помішуючи, підсмажте це. Потім влийте молоко і варіть соус до густоти. Всипте нарубану зелень, сіль і перець. Покрийте тефтелі "бешамель" .
тефтелі під соусом
І, нарешті, натріть зверху сир.
тефтелі під соусом
Запікайте тефтелі в духовій шафі при 180 градусах протягом 40 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти