Тефтелі з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Щоб заощадити час, проведений на кухні, і присвятити його більш приємних речей пропоную взяти на замітку рецепт приготування тефтелей з картоплею в духовці - повноцінного і ситного страви.
Цей простий рецепт тефтелей з картоплею в духовці стане відмінним варіантом страви на швидку руку, якщо використовувати вже готові і заздалегідь заморожені тефтелі. Доповнити блюдо можна не тільки сиром, але і будь-якими овочами за смаком, а також різними спеціями.
- Картопля - 5-6 штук
- Тефтелі - 15-20 штук
- Томатний соус - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сир - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Вимити і очистити картоплю, нарізати середніми шматочками. На сковороді розігріти олію. Відправити туди картоплю і обсмажити на сильному вогні до появи скоринки. Потім зняти зі сковороди і викласти у жароміцних форми. Зверху вилити томатний соус (можна використовувати гострий або пряний).
2. Для приготування тефтелей необхідно пропустити через м'ясорубку м'ясо з цибулиною і 2-3 зубчиками часнику. Додати трохи панірувальних сухарів, вбити 1 яйце. Посолити і поперчити фарш за смаком, додати при бажанні свіжої зелені. В даному випадку процес прискорюється тим, що в рецепт приготування тефтелей з картоплею в духовці використовуються заздалегідь заготовлені тефтелі.
3. Натерти на середній терці сир і присипати зверху. Щоб зробити корочку ще більш апетитною можна додати трохи сметани або майонезу, наприклад.
4. Тепер відправити форму в розігріту духовку. В середньому запікати тефтелі з картоплею в духовці в домашніх умовах потрібно близько 1 годину, щоб все як слід проготовілось.
5. Перед подачею можна присипати свіжою зеленню. Ось таке повноцінне, апетитне і ситне блюдо для всієї родини може стати частиною вашого раціону.