Тарталетки з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Чому б іноді не побалувати себе і гостей смачними, aromatnиmi tartaletkami… Та й готуються вони швидко, і враження залишать найкраще.
Тарталетки можна використовувати готові, а можна приготувати самим по представленому нижче рецептом. Сир і шинку нарізуємо, начиняє цією сумішшю тарталетки і запікаємо в духовці. Удачі в приготуванні!
- Борошно - 250 грам (для тіста)
- Вода крижана - 2-3 Ст. Ложок (для тіста)
- Сіль - 1 щіпка (для тіста)
- Маргарин - 125 грам (для тіста)
- Жирна сметана - 6 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком (для заливки)
- Шинка - 200 грам
- Велика картоплина відварна - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком (для начинки)
- Сир - 50 грам
Борошно з сіллю просіяти через сито, додати нарізане масло або маргарин, перемішати до крихти, додати воду - замісити тісто.
Тісто скачати в колобок, накрити його пакетом, щоб не засохло і відправити в холодильник хвилин на 30.
Картопля і шинку порізати кубиками, перемішати, за смаком додати сіль і перець.
Сметану змішати з яйцями.
Тісто розкачати і заповнити їм кошики.
Викласти в них шинки-картопляну начинку, її не потрібно утрамбовувати, нехай між кубиками залишиться простір для заливки.
Залити тарталетки сметаною з яйцем.
Посипати їх тертим сиром.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Подавати до столу теплими. А адже варіантів начинки маса, вона може бути овочева, рибна, асорті - все залежить від фантазії і смакових уподобань. Смачного!