Tapenada
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати тапенадом з оливок з додаванням баклажана. Це проста, але досить оригінальна закуска для повсякденного або святкового столу. Підходить для вегетаріанців.
Варіація тапінади з баклажаном - одна з багатьох. На свій розсуд ви можете прибрати з інгредієнтів баклажан, а основним інгредієнтом зробити оливки. Також дуже смачно додавати в таку пасту анчоуси і гірчицю. А якщо у вас є в'ялені помідори, то обов'язково спробуйте додати в блюдо і їх. Помідори роблять пасту більш пікантною, а її колір - більш апетитним.
- Баклажан - 1 штука
- Лук червоний - 1 штука (невелика цибулина)
- Часник - 3 зубчики
- Чорні оливки - 2 Ст. Ложки
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Базилік - За смаком
- Перець - За смаком
Для початку обмийте баклажан, розріжте його вздовж на дві частини. Злегка приправити сіллю баклажанами. Цибулю очистіть від лушпиння. Зубчики часнику теж очистіть.
Духова шафа розігрійте до 200 градусів. На половинках баклажана зробіть надрізи, налийте на них трохи оливкового масла. Покладіть баклажани (а також цілу цибулину і цілі зубчики часнику) на шматок фольги, загорніть в неї овочі і поставте запікати на 40 хвилин.
Після запікання остудіть баклажан, достаьте з нього м'якоть і покладіть її в блендер разом з цибулею і часником. Туди ж відправте каперси, оливки, базилік. Подрібніть все до однорідної маси.
Щоб зробити тапенадом потрібної вам консистенції, можна використовувати оливкову олію. Його потрібно просто вмішати в готову масу. За смаком в пасту можна додати кілька крапель лимонного соку. Тепер залишилося перекласти тапінаду в піалу або відразу на бутерброди - і все готово.