Рецепт Tapenada фото

Tapenada
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Баклажан, Оливки, Маслини
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл

Тут я покажу, як приготувати тапенадом з оливок з додаванням баклажана. Це проста, але досить оригінальна закуска для повсякденного або святкового столу. Підходить для вегетаріанців.

Варіація тапінади з баклажаном - одна з багатьох. На свій розсуд ви можете прибрати з інгредієнтів баклажан, а основним інгредієнтом зробити оливки. Також дуже смачно додавати в таку пасту анчоуси і гірчицю. А якщо у вас є в'ялені помідори, то обов'язково спробуйте додати в блюдо і їх. Помідори роблять пасту більш пікантною, а її колір - більш апетитним.


  • Баклажан - 1 штука
  • Лук червоний - 1 штука (невелика цибулина)
  • Часник - 3 зубчики
  • Чорні оливки - 2 Ст. Ложки
  • Каперсами - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Базилік - За смаком
  • Перець - За смаком
Tapenada - фото крок 1
Для початку обмийте баклажан, розріжте його вздовж на дві частини. Злегка приправити сіллю баклажанами. Цибулю очистіть від лушпиння. Зубчики часнику теж очистіть.
Tapenada - фото крок 2
Духова шафа розігрійте до 200 градусів. На половинках баклажана зробіть надрізи, налийте на них трохи оливкового масла. Покладіть баклажани (а також цілу цибулину і цілі зубчики часнику) на шматок фольги, загорніть в неї овочі і поставте запікати на 40 хвилин.
Tapenada - фото крок 3
Після запікання остудіть баклажан, достаьте з нього м'якоть і покладіть її в блендер разом з цибулею і часником. Туди ж відправте каперси, оливки, базилік. Подрібніть все до однорідної маси.
Tapenada - фото крок 4
Щоб зробити тапенадом потрібної вам консистенції, можна використовувати оливкову олію. Його потрібно просто вмішати в готову масу. За смаком в пасту можна додати кілька крапель лимонного соку. Тепер залишилося перекласти тапінаду в піалу або відразу на бутерброди - і все готово.

Схожі рецепти