Тальятелле з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Паста з грибами - супер-класика італійської кухні, страва, що подобається всім своїм смаком і ароматом. Подивіться, як приготувати тальятелле з грибами, просто «пальчики оближеш», вам сподобається!
У цьому рецепті використовується готова яєчна паста, але, якщо у вас є час і бажання, приготуйте домашню свіжу широку пасту, такі рецепти є на нашому сайті. Замість шампіньйонів можна взяти будь-які гриби, в ідеалі - білі, в тому числі, і сушені.
- Паста яєчна - 250 грам
- Печериці свіжі - 500 грам
- Часник - 1 зубчик
- Вино біле сухе - 1/2 склянки
- Бульйон - 1 Склянка (м'ясний або овочевий)
- Борошно пшеничне - 1/2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 30 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Петрушка свіжа - 1 пучок
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Сир твердий - За смаком (тертий, для подачі)
1. Свіжі гриби почистіть, швидко промийте під проточною водою, обсушити і наріжте скибочками. Поставте кип'ятитися воду для пасти. У великій сковороді нагрійте оливкову олію з вершковим маслом, додайте зубчик часнику, розрізаний навпіл.
2. Обсмажте часник до золотистого кольору і видаліть з сковороди.
3. Покладіть нарізану цибулю-шалот і тушкуйте його кілька хвилин, потім додайте гриби, сіль і чорний перець.
4. Обсмажуйте гриби протягом 5-7 хвилин, потім влийте вино і тушкуйте гриби без кришки, на середньому вогні, поки не випарується все вино.
5. Бульйон ретельно перемішайте з борошном, влийте в сковороду, тушкуйте гриби ще кілька хвилин і вимкніть вогонь.
6. Відварені макарони процідіть, викладіть в сковороду до грибів, додайте дрібно нарізану петрушку, акуратно перемішайте і залиште пасту на пару хвилин - просочитися.
7. Подайте тальятелле з грибами гарячими, посипавши щедрою порцією тертого сиру. Смачного!