Рецепт Святкова випічка з пудингу і апельсинового соку фото

Святкова випічка з пудингу і апельсинового соку
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Випічка

Смачна, текстурная випічка з легким апельсиновим ароматом до Великодня і на будь яке інше свято. Незвичайний спосіб приготування.

1. Для початку заваримо борошно на молоці. Пропорції:

- 100 мл молока

- 1 столова ложка з гіркою (16 г) борошна

- 5 гр солі

- 3 столові ложки цукру (40 г)

- 1 пакетик ваніліну.

У невелику каструлю відправляємо все інгредієнти. Заварюємо на помірному вогні, інтенсивно помішуючи віночком, до стану густого пудингу.

2. Вимикаємо вогонь і даємо охолонути до кімнатної температури.

3. У борошно висипаємо дріжджі і перемішуємо.

4. У миску з борошном відправляємо 3 яйця, 20 мл апельсинового соку, цедру одного апельсина, натерту на дрібній тертці, остиглий пудинг - перемішуємо.

5. Додаємо шматочки нарізаного масла, і вимішуємо тісто, щоб воно вийшло однорідним і еластичним (приблизно може піти 30-60 хвилин). Якщо у вас є тістоміс, то з цим впораєтеся за 10 хвилин. Під час вимішування, тісто може липнути сильно до рук і робочої поверхні, по чуть-чуть вводите борошна. Як перестане прилипати, просто вимішуйте.

6. Як тільки тісто стане еластичним і однорідним, додайте родзинки, щоб він розподілився рівномірно по всьому тесту.

7. Готове тісто перекладаємо в чисту глибоку миску - краще якщо вона буде з кришкою, якщо ні, то закриваєте плівкою і відправляєте в холодильник відпочивати і доходити від 12 до 24 годин. Тому зручно, тісто замісити з вечора, а вдень іншого дня його випікати. За цей час в холодильники тісто добре підійде.

8. Після закінчення 12-24 годин тісто дістаємо з холодильника, розрізаємо на рівні частини. Приблизно тісто виходить близько 1 кг, розрізаємо по 100 г.

9. Кожен шматочок формуємо в клубок, прохолодне тісто від тепла рук дуже легко піддається формуванню (більш детально цей етап дивіться у відео).

10. Щоб зробити «гніздечко», необхідно взяти 2 клубочка. Розкачати в довгі ковбаски. Закрутити в джгут, сформувати кільце, защепів кінчики між собою. Готове «гніздечко» перекласти на лист для випікання і дати підійти 30-60 хвилин. Щоб тісто не висохло і добре підходило, необхідно в цей час змащувати його тонким шаром води.

11. Як тільки «гніздечко» збільшитися в два рази, змастити збитим яйцем для блиску (можна зверху посипати рубаним мигдалем) і відправити випікати в духовку. Духовку необхідно розігріти до температури 220 градусів, як поставите булочки в піч, необхідно поміняти температуру на 180 градусів і випікати від 15-30 хвилин.


  • Мука - 400 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Дріжджі сухі - 11 грам
  • Аппельсін - 1 штук
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Родзинки - 100 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Цукор - 40 грам
  • Ванілін - 10 грам
1. Для початку заваримо борошно на молоці. Пропорції:

- 100 мл молока

- 1 столова ложка з гіркою (16 г) борошна

- 5 гр солі

- 3 столові ложки цукру (40 г)

- 1 пакетик ваніліну.

У невелику каструлю відправляємо все інгредієнти. Заварюємо на помірному вогні, інтенсивно помішуючи віночком, до стану густого пудингу.

2. Вимикаємо вогонь і даємо охолонути до кімнатної температури.

3. У борошно висипаємо дріжджі і перемішуємо.

4. У миску з борошном відправляємо 3 яйця, 20 мл апельсинового соку, цедру одного апельсина, натерту на дрібній тертці, остиглий пудинг - перемішуємо.

5. Додаємо шматочки нарізаного масла, і вимішуємо тісто, щоб воно вийшло однорідним і еластичним (приблизно може піти 30-60 хвилин). Якщо у вас є тістоміс, то з цим впораєтеся за 10 хвилин. Під час вимішування, тісто може липнути сильно до рук і робочої поверхні, по чуть-чуть вводите борошна. Як перестане прилипати, просто вимішуйте.

6. Як тільки тісто стане еластичним і однорідним, додайте родзинки, щоб він розподілився рівномірно по всьому тесту.

7. Готове тісто перекладаємо в чисту глибоку миску - краще якщо вона буде з кришкою, якщо ні, то закриваєте плівкою і відправляєте в холодильник відпочивати і доходити від 12 до 24 годин. Тому зручно, тісто замісити з вечора, а вдень іншого дня його випікати. За цей час в холодильники тісто добре підійде.

8. Після закінчення 12-24 годин тісто дістаємо з холодильника, розрізаємо на рівні частини. Приблизно тісто виходить близько 1 кг, розрізаємо по 100 г.

9. Кожен шматочок формуємо в клубок, прохолодне тісто від тепла рук дуже легко піддається формуванню (більш детально цей етап дивіться у відео).

10. Щоб зробити «гніздечко», необхідно взяти 2 клубочка. Розкачати в довгі ковбаски. Закрутити в джгут, сформувати кільце, защепів кінчики між собою. Готове «гніздечко» перекласти на лист для випікання і дати підійти 30-60 хвилин. Щоб тісто не висохло і добре підходило, необхідно в цей час змащувати його тонким шаром води.

11. Як тільки «гніздечко» збільшитися в два рази, змастити збитим яйцем для блиску (можна зверху посипати рубаним мигдалем) і відправити випікати в духовку. Духовку необхідно розігріти до температури 220 градусів, як поставите булочки в піч, необхідно поміняти температуру на 180 градусів і випікати від 15-30 хвилин.

Схожі рецепти