Капуста святкова
(покроковий рецепт з фото)
Проста і смачна закуска на всі випадки життя - капуста святкова, сподобається всім без винятку! Подавати закуску до столу можна до будь-якої страви, відмінно капуста підійде до м'яса, птиці або риби.
Святкова капуста готується просто і швидко, вже через 4 години можна знімати пробу, але якщо капуста простоїть добу, вона стане не тільки смачніше, але і яскравіше, вона забарвиться буряком і вийде більш ароматною.
- Капуста - 300 грам
- Буряк - 150 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Зерна гірчиці - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти. Капусту виберіть щільну, тугу.
Наріжте капусту великими шматками.
Буряк очистіть і вимийте, після просушіть. Наріжте буряк пластинами або будь-якими шматочками.
Приготуйте маринад - з'єднайте в каструлі воду, сіль, цукор, зерна гірчиці. Проваріть маринад хвилину, влийте оцет і залиште остигати.
Підготуйте чистий слоїк - наповніть банку капустою і буряками, чергуючи шари. За бажанням додайте часник.
Залийте овочі остиглим маринадом, залиште настоюватися на 4-12 годин. Через деякий час зніміть пробу. При необхідності час збільште.
Смачного!