Рецепт Капуста святкова фото

Капуста святкова
(покроковий рецепт з фото)

Угорська кухня
Овочі, Капуста, Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Проста і смачна закуска на всі випадки життя - капуста святкова, сподобається всім без винятку! Подавати закуску до столу можна до будь-якої страви, відмінно капуста підійде до м'яса, птиці або риби.

Святкова капуста готується просто і швидко, вже через 4 години можна знімати пробу, але якщо капуста простоїть добу, вона стане не тільки смачніше, але і яскравіше, вона забарвиться буряком і вийде більш ароматною.

  • Капуста - 300 грам
  • Буряк - 150 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Зерна гірчиці - 1 Ст. Ложка
капуста святкова - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Капусту виберіть щільну, тугу.
капуста святкова - фото крок 2
Наріжте капусту великими шматками.
капуста святкова - фото крок 3
Буряк очистіть і вимийте, після просушіть. Наріжте буряк пластинами або будь-якими шматочками.
капуста святкова - фото крок 4
Приготуйте маринад - з'єднайте в каструлі воду, сіль, цукор, зерна гірчиці. Проваріть маринад хвилину, влийте оцет і залиште остигати.
капуста святкова - фото крок 5
Підготуйте чистий слоїк - наповніть банку капустою і буряками, чергуючи шари. За бажанням додайте часник.
капуста святкова - фото крок 6
Залийте овочі остиглим маринадом, залиште настоюватися на 4-12 годин. Через деякий час зніміть пробу. При необхідності час збільште.
капуста святкова - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти